Citroën C3: start niet meer

Bouwjaar: 2003

Nu heb ik sinds 1 jaar een c3 1.6 16V sensodrive, en alsook dat ik al 1 jaar probs heb met die wagen.

Hij wil soms echt niet starten, is al 4 maal in de garage binnen geweest maar nog steeds zonder resultaat. Zij wijten dit probleem aan een softwarefout in de sensodrive versnellingsbak.

Op het dashboard verschijnt niks van melding of dat er iets fout is. Het blijft voor mij een raadsel hoor, men wagen staat nu al bijna 2 dagen stil zonder ook maar 1 maal te willen starten. Ik zie de noodzaak aan nog een bezoek aan de garage echt niet in, omdat ze toch niks doen of kunnen doen.


alvast bedankt

davy2032

Geplaatst door davy2032 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

guidor (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk dat er op het dashboard in het display waar normaal de gekozen versnelling staat er nu een streepje zichtbaar is. ik denk dat de dealer de laaste update niet goed heeft ingelezen en dat deze weer opnieuw geladen moet worden. Dit kan volgens mij alleen via internet!! veel succes en je zult toch nog echt een keer langs de dealer moeten!!

davy2032 (0), 19 jaar geleden

Dat is nu net het rare eraan, er komt niks verkeerd op de dash. Heb nu vandaag de batterij een uurtje afgekoppeld maar zonder resultaat. Ik hoopte hiermee de ecu te kunnen resetten, maar nog steeds start hij niet.


groetjes

E.TURBO (0) PRO, 19 jaar geleden

onder de motor kap in de zekeringen kast een 2 polige stekker met 1 draad. deze gaat naar de start motor. de stekker is zwart en als je voor de auto staat dan zit hij een beetje aan de achter kant. als je hiet stroom op zet, moet hij starten. wel contact aan zetten, stand voor het starten. start hij niet, is de starter stuk, of is de hoofd stroom draad van de starter los

Blade_357 (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien dat de accuspanning te laag is. Deze moet minimaal 12,5 volt zijn, anders blokkeert het systeem en zal de auto niet starten.
Je kunt dit simpel nameten met een multimeter.

Ik neem aan dat je met niet starten bedoeld dat de startmotor niet rond draait? Of draait de startmotor wel rond en slaat de motor niet aan?

bart864 (0) PRO, 19 jaar geleden

dit heeft te wijten dat je computer een spanningsverschil meet van de batterij(noodloop funtie)teveel om uit te leggen .je kunt altyd deze funtie omzeilen als je dit doet:CONTACT AF en je rempedaal indrukken,dan contact opzetten ,NOG steeds je REMPEDAAL INHOUDEN en een minuutje aanhouden ,dan komt er terug een N op je instrumentenpaneel en dan kun je hem ALTIJD starten(batterij moet dan wel meer dan 10.5 volt hebben)
Elke goede ciroen garage weet dat ,+ er is een inhaaloperatie op de sensodrive(nieuwere software)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.