Citroën C3: stuurhuis en afslaan

Bouwjaar: 2004

in april van dit jaar heb ik een citroen c3 difference aangeschaft. Vanaf de eerste dag heb ik problemen dat de motor afslaat tijdens het rijden, ook op de snelweg, wat een harde dreun veroorzaakt, door de rijsnelheid slaat de motor weer aan.
Vanaf dag drie zit er een irritante rammel, in/aan de voorkant,
na herhaaldelijk bezoek aan de dealer is er een braziliaans stuurhuis ingezet, de rammel is verdwenen, echter, dit stuurhuis bezit niet de betere kwaliteit van het oorspronkelijke
(o.a. draaicirkel en kortere slag) wat bijv. het parkeren erg bemoeilijkt. Mij is veteld dat er aan een nieuw stuurhuis gewerkt wordt. Voor het regelmatig afslaan is nog geen oplossing gevonden Ben bang dat dat nog meer schade aan de motor veroorzaakt en...... krijg nu ook startproblemen. wie kan me raad geven?

michel7750

Geplaatst door michel7750 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Het lawaai stuurhuis kan perfect hersteld worden, zelfs zonder het stuurhuis te demonteren en er wordt niet aan een nieuw stuurhuis gewerkt. Aan je oorspronkelijk moet gewerkt worden !! De tarieftijd van CITROEN voor het probleem "rammmelen stuurhuis" is 1h40 en een paar euro's onderdelen.

Wat het afslaan betreft, welke motor is het?

michel7750 (0), 19 jaar geleden

dank je voor je reactie GOVA, de motor is een 1400. door mijn dealer werd verteld dat Citroen een nieuw stuurhuis aan het onwikkelen is voor de C3, ik moest nog even geduld hebben. Voor het afslaan van de motor is er een update van de motor gemaakt met citroen in frankrijk maar hij slaat nog steeds af en nu heb ik startproblemen, welliswaar nog maar 1 keer maar de auto is pas een half jaar oud, en is nu al 13 keer in de garage geweest zonder dat de problemen echt opgelost zijn.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Is het nu een diesel of een benzine ? Een 8 of 16 klepper ?

kaacit (0) PRO, 19 jaar geleden

laat je dealer een naar de gas klep kijken daar zijn ze nog al gevoelig voor

denise1 (0), 19 jaar geleden

IK heb ook dat probleem met dat stuurhuis gekocht dec.2004 en mij werd ook verteld dat ze met een oplossing bezig zijn of worden we zo aan het lijntje gehouden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.