Citroën C5 Break 1.8: (Te) trage reactie van het gaspedaal

Bouwjaar: 2002

Ik heb al tijden last dat de auto op verschillende dagen verschillend vermogen laat zien. Ik moet regelmatig plankgas rijden om de rest van het verkeer bij te houden.
Volgens de dealer en de importeur voldoet de auto aan de specificaties. Ik weet wel beter; ik rij 55.000 km per jaar en dat heb ik al in heel wat verschillende auto's gedaan. Ook met auto's die op papier minder vermogen leveren.
De dealer heeft als laatste actie en kabel bij de gasklep (???) strakker gezet en dat lijkt wel wat verbetering te geven, echter is geen echte oplossing. Ook bij lage toerentallen, met name laag in de 2e versnelling ontstaan af en toe gevaarlijke situaties waarbij de auto niet op tijd op het gas pedaal reageert.

Hebben meer mensen hier last van?

Rob9936

Geplaatst door Rob9936 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 20 jaar geleden

bij de citroen-importeur moet je met een consumentenorganisatie aankomen en zelfs dan doen ze nog moeilijk kort geleden was de pluriel nog op de TV wegens waterlekkage

citroerik (0) PRO, 20 jaar geleden

Hoi Rob,

Jouw probleem heb ik niet eerder meegemaakt, maar wat ik wel weet is dat de gasklepsensors nog wel eens problemen geven.
Anders zou je de dealer eens de parameters moeten laten uitlezen, daar kunnen ze best wel een hoop uithalen, ook kunnen ze tijdens een proefrit wel zien hoe je gaspedaal reageerd tijdens het rijden.

@Henk: Wat heeft een pluriel met dit probleem te maken?? Zijn andere merken dan wel zaligmakend?

Turbo_hdi11674 (0), 20 jaar geleden

Zo te horen heb je nog een C5 met een mechanische gasklep.De nieuwste C5-en hebben een electronische gasklep waarbij ik dit probleem ook al een paar maal heb gehad.Het leek erop dat de electronica de reactie snelheid van de voet niet bij kon houden en een iets vertraagde reactie gaf. In jouw geval denk ik dat de gasklep soms blijft hangen in het gasklep huis wat je kunt voelen door soms een zwaar aanvoelend pedaal.Is dit niet het geval dan zou ik de MAP-sensor, die de belasting meet d.m.v de onderdruk in het inlaatspruitstuk, te controleren.

@Henk: De achterruiten van een ZEER bekend DUITS-MERK haalden ook een consumentenrubriek,dus niet alleen Citroen expliciet noemen.... elke importeur probeert zn garantie-onkosten zo laag mogelijk te houden.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.