Citroën Saxo: Wiebelende Saxo

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ik merk sinds de laaste tijd dat mijn saxo bij lage snelheid een beetje wiebelt. Dus in de horizontale richting. Bij hoge snelheid op de snelweg heeft stuur een beetje trilling. Heb geen st.bekr. Stuur trekt niet, rijdt gewoon lekker recht. Ben bij een banden specialist geweest, dacht misschien dat een van de banden niet meer goed was, maar daar is geconstateerd dat er niets aan de hand zijn met de banden/velgen. Banden weer laten uitbalanseren. Auto is een paar weken terug apk gekeurd. Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn ??
Gr
Renny

Renny

Geplaatst door Renny (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

andreas08 (0) PRO, 14 jaar geleden

wiebelen betekent dat er een velg krom is of dat een band een canvas breuk heeft
en aan de leeftijd van de auto is dit laatste het meest voorkomende

Hans4040 (355) PRO, 14 jaar geleden

Of een kromme wielnaaf...misschien eens een stoeprand geraakt?

Renny (0), 14 jaar geleden

Heren,
Bedankt voor jullie reactie. Zoals ik al eerder zei, ik ben al reeds bij een banden specialist geweest, en daar hebben ze helemaal niets ontdekt aan die banden. Ik was vergeten om bij te vermelden, dat dit probleem niet elke keer voelbaar is. Soms rijdt ie als een zonnetje, geen enkel trilling, niets en soms merkt je heel duidelijk. Je trilt of danst in principe mee ! Het is meer voelbaar indien er meerdere personen in de auto zitten. Ondertussen is de auto ook geweest bij de garage. De monteur wordt er ook niet veel wijs van. Onderstel, schokkenbrekers,rubbers, etc zijn in heel goeie staat. Geen beweging in te krijgen. Monteur heeft auto zelf ook gereden, ook hij heeft het gemerkt, maar heeft geen enig idee waar het zou kunnen liggen. Hans zei iets over de wielnaaf. Heb deze week weer een afspraak met de monteur. Ga hem dit voorleggen. Ik hou jullie op de hoogte !
Gr
Renny

andreas08 (0) PRO, 14 jaar geleden

je bent wel lekker duidelijk soms wel en andere keer weer niet
bij hoge snelheid en bij langzaam rijden
bij hogere snelheden kan een aandrijfas in onbalance komen en kan ene keer voelbaar zijn en een andere keer niet
maar dit kan weer niet bij lage snelheid misschien zitten hier wel meerdere problemen in

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.