Daihatsu Cuore: Bokken en inhouden

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Onze cuore houdt in bij gas geven en bokt ook. Heb de temp. sensor er al af gehaald, maar dit had geen reseultaat. Denk dat het aan de bewuste massa en groene draadjes ligt. Maar welke groene draadjes moet ik hebben? Heb er wel 2 gevonden, 1 zit aan een rond iets met een zwarte en de andere zit aan een soort switch schakelaar, wie kan me vertellen of ik deze twee aan de massa moet leggen. Al vast bedankt.

Groetjes,

Marc

marc219

Geplaatst door marc219 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

fluke (0) PRO, 17 jaar geleden

Beste Marc,

Weet je wel zeker dat je ontstekingsinstallatie goed is.
Bougiekabels, verdeler, rotor, bougie's ???

Groetjes Daniel

andrespoor (0), 17 jaar geleden

je haald het luchtfilter en het huis eraf en kijkt aan de rechterzijde v/d carburateur. Daar zit een electrische sproeier, neem de stekker los en schroef deze eruit.
Je kan hem gelijk reinigen ( trek het koperen gedeelte eruit ?( pas op klein veertje )en maak schoon met een beetje benzine blaas de gaatjes door. Maak dan een aftakking van de groene draad naar de massa v/d accu en zet alles weer in elkaar.

en klaar is uw kunstgebit :-)

Andre'

marc219 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Nieuwe bougies en kabels erin en perfect lopen, tot gisteren. Gisteren stopte hij er mee en nu doet hij niets meer. Als hij koud is wil hij wel heel even aanslaan, maar lijkt net of hij op 2 cilinders loopt en slaat dan af en doet helemaal niets meer. Ga zo de bobine maar even testen, maar hebben jullie nog een idee??

Groetjes,

Marc

CrazyA (0), 17 jaar geleden

Verdelerkap goed bekeken? Die van mij eet elke 3-4 jaar wel een verdelerkapje.
Is te herkennen aan een dunne zwarte streep vanaf binnen naar buiten (daar hebben dan vonken overheen gelopen)

marc219 (0), 16 jaar geleden

Heb ook de verdelerkap vervangen de rotor en de bobine, maar niets help om hem weer te laten lopen.

Even opnieuw, de cuore bokte en liep niet lekker. Heb toen de bougiekabels en de bougies vervangen, toen liep hij perfect. Na deze operatie heeft de auto een week lang iedere dag gelopen zonder problemen. Tot op de 7e dag, toen stopte hij na 500 meter. Heb dus nu bovenstaande vervangen, heb de oude bougies er weer in gedaan, maar ook geen succes. Benzine komt ook in de carburatuur. De bougie kabels vonken als je ze een stukje van het blok afhoudt, dit geld ook voor de bobine kabel. Als er een paar dagen niet geprobeert is om te starten, dan lijkt net of hij bijna aanslaat, maar dit is zeg maar 3 slagen en dan houdt dat ook op, start je dan meteen weer, dan doet hij niets en klinkt ook niet dat hij wil gaan aanslaan.

Wie o wie heeft nog een tip, ben eigenlijk best wel een beetje radeloos!!!!

Marc

riezzzie (0), 16 jaar geleden

marc219, ben je er al uit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.