Daihatsu Applause: Brandstofmeter problemen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo,

Ik heb een probleempje met onze Daihatsu Applause. De brandstofmeter doet vreemd. Als ik de auto volgetankt heb, gaat de brandstofmeter niet naar vol, hij loopt heel langzaam omhoog en blijft dan iets onder 'vol' staan. De tank is dan nokkie-vol. Ook gebeurt het dat als ik een stukje met de auto gereden heb en dan weer ga rijden de brandstofmeter naar de helft gaat of zelfs daaronder en dan weer heel langzaam omhoogkruipt. Snap hier niks van. Ok, een brandstofmeter is geen precisie-instrument, maar hij moet toch wel een indicatie aangeven....

Swifty11242

Geplaatst door Swifty11242 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

robert je moet eerst ens de draad van de brandstofvlotter tegen massa leggen en kijken of de meter vol is.
doet hij dat dan is de meter goed.
demonteerd dan je tank vlotter ik weet niet hoe die precies zit maar ik denk onder een klepje onder de bank of onder dev koffer mat.
beweeg dan de vlotter rustig van vol naar leeg en kijk wat de meter doet en beoordeel dan wat er vervangen moet worden de vlotter of de meter.

groetjes jan.

Swifty11242 (0), 17 jaar geleden

Het is inmiddels opgelost. Het lijkt er op dat de brandstofmeter weer normaal functioneert, omdat de bovenste schroefjes van de tankvlottereenheid erg vast zaten (auto is 13 jaar oud, kun je verwachten) hebben we die ingespoten met WD40. Vervolgens hebben we de stekkercontacten ook ingespoten met een beetje WD40. Dit heeft blijkbaar geholpen, want de brandstofmeter liep nadat ik de tank volgegooid had weer naar het vol streepje. Tijdens het rijden loopt de meter weer normaal terug naarmate de tank leger raakt. Blijkbaar zat er corrosie op de stekkercontacten van de vlottereenheid.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

nou robert zo zie je kom je toch nog zonder dat je het in eerste instantie wist bij de oorzaak.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.