Daihatsu Applause: Hoog benzine verbruik

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Heb sinds enige tijd een applause uit 1997 met ongeveer 110.000 km De auto bevalt mij goed alleen het benzine verbruik valt me erg tegen. Met alleen snelweg ritten en netjes 120 km/h haal ik de 1:12 nog niet eens, met een buiten temparatuur van rond de 20 graden??

Dit lijkt me toch wel erg veel, ook loopt hij stationair te hoog rond de 1000 rpm en soms loopt ie gewoon rond de 750 rpm en dan rijd hij ook iets beter trekt beter enzo maar dit is van korte duur.

Zou dit een combinatie van een aantal problemen zijn?

Zat zelf al te denken in de richting van bougies, klep speling en misschien iets met de ontstelkings vervroeging maar van dat laatste weet ik zelf niet hoe ik dat kan afstellen

En al sik soms achteruit het pakeervak in rijdt en de wielen staan iets gedraaid dan kraakt er iets, kan dit ernstig zijn of..

Hoop dat jullie me verder kunnen helpen want verder is het een fijne auto

applausedriver

Geplaatst door applausedriver (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

luchtfilter vervuild?
luchtmassameter vervuild?
lamdasonde(s) oke?
is co% al een gemeten?

rctkoehler (0), 16 jaar geleden

ik kan alleen maar m'n eigen ervaringen delen.
Een applause uit 2000 hier. Automaat. Als je rustig rijd haalt i gecombineerd 1:14
Mijn applause rijd beduidend zuiniger en heeft meer kracht op octaan 98 overigens! Misschien eens het proberen waard een paar tanken 98 i.p.v. 95 te tanken?

Dat varieerende toerental kan de temperatuursensor zijn.

Zitten je remmen niet vast? Heb ik namelijk ook gehad. Reed i opeens 1:10 en was niet vooruit te branden, totdat ik op de snelweg m'n remmen vergalde en m'n schijven krom getrokken waren. Voel ff aan je velg of die heet is na een lange rit.

Groet,

Raymond

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.