Daihatsu Cuore: oliekanalen verstopt, hoe schoon te maken?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 850cc

Na het verversen van de olie is motor vast gelopen (boven). Ik heb dat ding net en ik vermoed dat er oude "gamma" olie in heeft gezeten. Door de verse olie is er vermoedelijk rotzooi losgekomen wat de kanalen heeft verstopt naar boven.
Ik wil nog een reddingspoging ondernemen voor ik de kop wissel. De boel is weer "los" en ik wil proberen de oliekanalen met lucht door te blazen.
De vraag is: waar zitten de oliekanalen en hoe zou ik die kunnen openen (vanachter de klepdeksel, dus zonder de kop te lichten)

Alvast bedankt.

Michel

Michel vd Hoek

Geplaatst door Michel vd Hoek (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Michel vd Hoek (0), 16 jaar geleden

Omdat ik de verstopping niet open kon krijgen en de motor wel heel beroerd klonk toch maar de kop gelicht vanmiddag. En jawel, de leiding zat een propje gumachtige motorolie. Zo zie je maar weer, dure olie kopen kan ook fataal zijn, als ervoor goedkope rotzooi is gebruikt.
Ik ga toch maar voor een ander motortje, want ik wil eigenlijk niet het risico lopen dat ik een andere kop monteer en met 100km weer de boel in elkaar draai.

michel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.