Daihatsu Charade: Olieverbruik Daihatsu Charade

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i 16v

Hallo,

Heb een Charade uit 1996 met 165000 km op de teller. Auto verbruikt al langere tijd olie, maar het is nu 1 liter op 300 km. Het rare is, hij lekt geen olie en er komt ook geen witte of blauwe rook uit de uitlaat. Nu heb ik ergens gelezen dat het de carterontluchting kan zijn, maar ik weet niet precies waar die zit. Zit er buiten de slangen op de kleppendeksel op het blok nog ergens een carterontluchting??
Of weet iemand wat de oorzaak van het hoge olieverbruik kan zijn? Auto start en rijdt overigens perfect.

Bij voorbaat dank & mvr gr, Toon

ToontjeLager

Geplaatst door ToontjeLager (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Tammerat (0), 15 jaar geleden

Erg vreemd, die olie moet toch ergens blijven? Hij verbruikt wel erg veel. Lekt het carterdeksel of de schroef zeker weten niet?

harnak (0), 15 jaar geleden

en is dit met merkolie?????

Tammerat (0), 15 jaar geleden

Verkeerde olie? Heb je gecheckt met warme lopende motor of ie niet ergens lekt? Carterontluchting kan het ook zijn ja.

ToontjeLager (0), 15 jaar geleden

Zoals al gezegd lekt en rookt niet. Auto verbruikt al langere tijd olie, alleen wordt het nu snel erger. En voor harnak, nee geen dure merkolie maar wel 15W40 die gewoon aan de spec voldoet. Als je regelmatig olie moet bijvullen ga je echt geen dure olie nemen en ik durf je te garanderen dat het verbruik met dure olie niet minder gaat worden.

Mijn vraag was en is nog steeds of er op het onderblok ook ergens een carterontluchting zit aangesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.