Daihatsu Charade: Start en Koel Probleem

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 efi

Hallo,

Ik zal me even voorstellen, Ik ben Daniel en rij al een tijdje een charade uit 1992.
Heb de laatste tijd flink wat gedaan aan me charade, maar het motorblok blijft echter een probleem en wil gewoon niet goed lopen....

[b]Probleem 1[/b]
Het startprobleem, als de auto koud is start ie perfect, maar nu als de auto warm is dan start hij niet meer, het lijkt net of ie op de choke start... De auto geeft geen puf en verzuipt gewoon... als je er dan meteen andere bougies er in draai start hij met moeite... Mischien Koelsenser??

[b]Probleem 2[/b]
Nu het koel probleem.... Hij werd de laatste tij erg warm.. De meter stond net niet bij de H maar dat scheelde niet veel... Heb toen mijn koelsysteem gereinigt met z'n reinigingsmiddel en nieuwe koelvloeistof er in gedaan.. Het probleem was toen nog niet verholpen.. Daarna heb ik een nieuwe thermostaat geplaatst, maar nu wordt ie als je rustig (lees bij 2500rpm schakelen) rij nog steeds warm tot zeer heet.. maar als je dan boven de 120 ga rijden zakt de meter tot een kwart richting de C..:S Dit had ie niet met de vorige thermostaat... En als de thermperatuurmeter bij de H staat slaat de vin niet aan???
Wat kan hier nog het probleem zijn?? Ook een koelsensor?

Daniel90

Geplaatst door Daniel90 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hobby-monteur (0), 14 jaar geleden

temperatuursensor of koelfan defect zou ik denken.
de laatste kun je testen door de eerste te overbuggen.
het lijkt erop alsof rijwind de enige koeling is,is je radiator schoon?

het eerste probleem zou ik ook niet weten,ken de efi van daihatsu niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.