Daihatsu Cuore: stationair toerental afstellen

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 850

Kan iemand mij melden hoe ik het stationair toerental van de Cuore van 1990 kan afstellen? Dus niet de chokeafstelling. Deze staat prima. Als de motor warm is loopt de motor naar mijn idee iets te langzaam stationair. Auto rijdt verder overigens prima. Stekker temperatuursensor losgehaald en nu niet meer inhouden.

miles

Geplaatst door miles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mokummer (0), 17 jaar geleden

Als je voor de auto staat zit links onder het luchtfilter en aan de zijkant van de carb. een stelschroef.
Deze is 6 kantig en heeft (vaak) een sleuf voor een schroefendraaier.Deze steekt iets uit een heeft een veer onder de kop.
Als je die naar de autokant toedraaid gaat het toerental omhoog, andersom omlaag.(of was het nou andersom?)
Al geprobeerd?

miles (0), 17 jaar geleden

Helemaal top Mokummer! Het was even zoeken, maar dankzij de perfecte omschrijving heb ik de stelschroef gevonden. Zat naar mijn idee meer aan de achterzijde van de carb maar dat doet er niet toe. Stationair staat nu hoger en motortje loopt nog beter ( stond een beetje te schudden stationair ). Enig idee hoe hoog het stationair toerental moet zijn bij deze "bolides"? Ik heb geen toerenteller, dus ik kan het niet controleren, maar ben gewoon nieuwsgierig. Nogmaals hartelijk dank voor je perfecte aanwijzingen! Gr. van een andere Mokummer ( van oorsprong tenminste, want ik woon er al 30 jaar niet meer ).

Mokummer (0), 17 jaar geleden

Ik doe dat ook altijd zonder toerentalmeter want die heb ik ook niet.
Wat ik dan doe is de verlichting en de achterraamverwarming aanzetten.
Dan valt je toelrental behoorlijk omlaag.
Dan stel ik de schroef bij tot de motor rustig door blijft lopen zonder te schommelen.
Hij loopt dan zonder die 2 dingen iets hoger maar als je die 2 wel nodig hebt dan slaat hij in ieder geval niet af.

;-) doe je best..

Remy

miles (0), 17 jaar geleden

Ja Remy, daar kwam ik gistermiddag tijdens een regenbuitje achter. Idd achterruitverwarming en verlichting in en weer "schommelen". Nu dus weer iets hoger gezet. Ik las op je eigen topic over de automaat dat je een bedrijfongevalletje hebt gehad. Beterschap!

Mokummer (0), 17 jaar geleden

thnx...
en hoop dat je nu van je problemen af bent
:-)
Remy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.