Fiat Marea: brandstof verbruik 1.9tds 100pk??????

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tds 100pk

beste mensen,

ik zou graag van jullie willen vernemen wat het gemiddelde brandstof verbruik bij jullie is van een marea weekend met een 1.9 tds motor met 100 pk?

ik hoor heel erg graag van jullie.

gr tijne

tijne

Geplaatst door tijne (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Gemiddeld 1 op 13/14.

tijne (0), 15 jaar geleden

oke dank je wel en is dat dan veel rijksweg of veel in de stad?

gr tijne

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Er staat gemiddeld, dat is van alles wat.
Het is nog een conventionele diesel, niet direkt in gespoten diesel.
Het verbruik is niet te vergelijken met een jtd.

aijelt (0), 15 jaar geleden

'k Heb een Dedra TDs en een Delta HPE TDs gehad (zelfde motor, zelfde auto alleen ander blik er om heen voor 't model) en daarbij reed ik inderdaad 1:12 a 1:14. Mix van stad, snelweg en buiten de bebouwde kom). 'k Heb één maal een tank leeg gereden met 1:17 maar moest toen wel rijden alsof ik een rauw ei onder m'n rechter voet had :-).

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=aijelt]'k Heb een Dedra TDs en een Delta HPE TDs gehad (zelfde motor, zelfde auto alleen ander blik er om heen voor 't model) en daarbij reed ik inderdaad 1:12 a 1:14. Mix van stad, snelweg en buiten de bebouwde kom). 'k Heb één maal een tank leeg gereden met 1:17 maar moest toen wel rijden alsof ik een rauw ei onder m'n rechter voet had :-).[/quote]
Wil je iets vergelijken zul je exact 2 gelijke voertuigen naast elkaar moeten zetten en gaan vergelijken na gereden te hebben in ook exact de zelfde omstandigheden met gelijke snelheid. Doe je dit niet, blijft het borrelpraat en ben je appels met peren aan het vergelijken...........

Gr. paul

aijelt (0), 15 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=aijelt]'k Heb een Dedra TDs en een Delta HPE TDs gehad (zelfde motor, zelfde auto alleen ander blik er om heen voor 't model) en daarbij reed ik inderdaad 1:12 a 1:14. Mix van stad, snelweg en buiten de bebouwde kom). 'k Heb één maal een tank leeg gereden met 1:17 maar moest toen wel rijden alsof ik een rauw ei onder m'n rechter voet had :-).[/quote]
Wil je iets vergelijken zul je exact 2 gelijke voertuigen naast elkaar moeten zetten en gaan vergelijken na gereden te hebben in ook exact de zelfde omstandigheden met gelijke snelheid. Doe je dit niet, blijft het borrelpraat en ben je appels met peren aan het vergelijken...........

Gr. paul[/quote]
Okay, sorry, dan zal één en ander aanvullen met informatie. Ik ben er voor 't gemak van uitgegaan dat Tijne een inschatting wil hebben van het werkelijk verbruik wat hij kan verwachten met de Marea. Dat is aanname 1 in mijn reactie van net.

Vervolgens zijn mijn gegevens gebasseerd op 100.000 km met de Dedra en 100.000 km met de Delta die ik gereden heb en waarvan ik elke tankbeurt heb bij gehouden hoeveel brandstof er in ging bij welke kilometerstand. Dat dit niet vergelijkbaar is met laboratorium omstandigheden (geijkte kilometer tellers en geijkte brandstofmeters) zal duidelijk zijn, echter zal de afwijking minimaal zijn gezien de gereden en onderzochte kilometers.

De Delta en Dedra zijn identiek aan de Marea met slechts drie variabelen:

1) Afwijking in Cw waarde
2) Eventueel afwijking in rijklare massa
3) Eventueel afwijking in frontaal oppervlak

Technisch gezien zijn de wagens gelijk (motor, transmissie, electrische verbruikers).

tijne (0), 15 jaar geleden

nou ik zal uit legen waar het mij omgaat mensen.

ik heb nu een half jaar een marea en heb er nu zoon 45000km mee gereden en hij verbruikt zoon 1 op 14,1 14,5 maar ik rij dan ook eigenlijk alleen maar rijksweg (baarle nassau rotterdam en terug) en het is me inmiddels duidelijk dat dit moet kloppen (rij meestal rond de 140 km/u) maar de auto rookt met optrekken en als er dan een vouwwagen (650 kg) achter hangt dan rookt hij als een dwaas en dat bevalt me niet dus hoopte eigenlijk dat mijn verbruik niet klopte want dat zou er dan op duiden dat er iets niet klopt maar nu kom ik er bijna op dat het normaal is of denken jullie daar toch anders over?

gaarne jullie reactie

gr tijne

aijelt (0), 15 jaar geleden

Ah... Okay. Ik was in de veronderstelling dat je er één wilde gaan aanschaffen. Is 't blauwe of zwarte rook? Hoe ziet je olie-verbruik er uit?

't Kan zijn dat je injectoren een reiniging nodig hebben. Wordt het probleem met zwavel-arme diesel minder?

tijne (0), 15 jaar geleden

nee ik heb er al een hahah.

zwarte rook. injectorreiniger is er al een paar flessen door heen gegeaan olie verbruik na genoeg niet aan wezig en zwavel arme diesel???????? dat ken ik niet.

gr tijne
ps: de pomp moet die af gestelt worden of doet hij dat zelf? en zo ja is er hier iemand die dat kan?

aijelt (0), 15 jaar geleden

Denk op zich een probleemloze keuze :-).

Zwavel-arm dat is die diesel die veel te duur bij Shell, BP, Texaco e.d. verkocht wordt. Als je bij de pomp keuze hebt tussen dure en té dure diesel, dan is die laatste variant doorgaans zwavel arm(er).

Injector-cleaner kan helaas geen wonderen verrichten. Mogelijk dat ze een keer echt ultrasoon gereinigd moeten worden. In reactie op de afstelling van de pomp kan ik helaas geen antwoord geven.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=aijelt]Denk op zich een probleemloze keuze :-).

Zwavel-arm dat is die diesel die veel te duur bij Shell, BP, Texaco e.d. verkocht wordt. Als je bij de pomp keuze hebt tussen dure en té dure diesel, dan is die laatste variant doorgaans zwavel arm(er)[/quote]
De standard (goedkopere) diesel van shell is zwavel-arm. V-power is een heel ander verhaal.......

Gr. paul

tijne (0), 15 jaar geleden

aha op die manier ik snap hem.

ben net nog even een stukje wezen rijden want het idee borelde op dat me egr klep afdichting(is afgesloten) zou lekker maar dat is hellaas niet zo maar merkte nu wel op dat de rook alleen zwart is als je door schakelt en weer gas geeft en daar na is het grijs als of je door een stof wolk rijd.

gr tijne
ps: blij dat je met me mee denkt.

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

is het nu opgelost of niet ???????

jeroenmonteyne (0) PRO, 15 jaar geleden

Nog even een kleine rechtzetting, de 1.9td is absolut niet dezelfde als de 1.9 TD100 in de marea. Die in de marea is een compleet nieuwe motor.
Als het witte rook is dan kan het de brandstofpomp zijn. Die gaan wel eens stuk bij die motor.

tijne (0), 15 jaar geleden

het start probleem is opgelost ja maar het rook probleem niet.

ik weet dan ook neit of het normaal is of niet?

en jeroen mijn brandstof pomp moet die nou wel of niet af gestelt worden (omdat hij een elektronise inspuitmoment versteller heeft).
de een zegt van wel en de ander zegt van niet dus ik weet het niet meer.

het valt me trouwens ook erg op dat als ik langeretijd een konstante snelheid (onder de 120)heb gereden dat hij dan meer rookt dan als ik 140 rij met wisselende snelheden(dan is hij ook sneller) dus lijkt het bijna of dat hij verzuipt of zo als je langzaam rijd(van daar dus ook mijn vraag wat verbruikt een marea ongeveer).

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.