Fiat 124: Fiat 124 sportcoupe dynamo lampje brand

Bouwjaar: 1973, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1592 cc

Ik ben erg blij met mijn 124 sport uit 1973 echter heeft hij 1 probleem het dynamo lampje heeft een eigen leven. De ene keer blijft hij branden maar de auto laad wel. De andere keer gaat hij niet aan of blijft helemaal weg bij het starten. Als je dan heel goed kijkt dan licht hij heel zwak op . Ik kan echter gewoon blijven rijden. De dynamo laad. Het dynamo relais is al vervangen. De auto heeft een losse spanningsregelaar in de dynamo. Ik weet niet meer wat ik moet doen maar ik wil wel rustig kunnen rijden en dat het dynamo lampje alleen oplicht bij het starten.

Iemand een oplossing?

Fraction1

Geplaatst door Fraction1 , lid sinds 7 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

De dynamo zelf al laten controleren , bedrading al gecontroleerd , lampje maakt massa via je dynamo .

thei11316, 7 jaar geleden

In de dynamo(alternator) zitten 9 diodes,6 om de laadstroom gelijk te richten en 3 die het controle lampje bij ongeregeldheden laten branden,1 van die 3 diodes zal of stuk zijn of los zitten op de printplaat in de dynamo.
Verder kunnen ook slechte koolborstels jou probleem veroorzaken,wordt dus uitbouwen om de boel te (laten) controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.