Fiat Palio: Fiat palio startonderbreker probleem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,\

Ik heb een Fiat Palio uit 2000 die niet wil starten. Als ik de stroom eraf haal wil hij wel 1 keer starten, het codelampje brand dan ook en gaat uit en je kan starten. De tweede keer gaat het lampje niet uit en kun je niet starten (benzinepomp gaat ook niet aan).

Ik heb het vermoeden dat het de antenne is waarom de auto niet wil starten. Maar ik heb ook daarna nog die Antenne eraf gehaald en naast het contactslot gehangen dan gaat het lampje aan (en niet uit) en wil hij ook niet starten. Het lampje gaat de eerste keer na stroom erop zetten weer uit. Ik denk dat dus de sleutel herkend wordt en de antenne werkt.

Als je de stroom van het kastje waarop deze is aangesloten is eraf haalt (of de zekering bij de motor) gaat het sleutellampje op het dashboard aan en na 1 seconde uit en kun je starten. Wil je hem daarna weer starten dan gaat het lampje niet aan en wil hij niet starten, weten jullie of dit komt omdat de antenne niet goed werkt en de sleutel niet herkend wordt of is het iets anders bijv. DPS of ECU?

Fiat garage vertelde mij dat uitlezen geen zin had aangezien ik toch al uitgevogeld had dat het de startonderbreker systeem was.
Het feit dat hij de eerste keer wel wil starten geeft dat aan dat de DPS sensor en de relaisstekker, nokkenassensor of de aanrijdingsschakelaar niet is?

Ik wil graag met wat meer zekerheid weten wat het is voordat ik die antenne ga vervangen.

Ik heb een bevriende renault garage die wel het een en ander kan checken..

Bij voorbaat dank voor jullie reacties.

IJ de haaan

Geplaatst door IJ de haaan (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Palio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

thei11316 (0), 13 jaar geleden

De draden van de antenne willen nog wel eens los gaan zitten of slecht contact maken in de aansluitingen/stekkers,kijk die eerst goed na.

Maar een Palio uit 2005? heeft die auto 3 jaar ergens opgeslagen gestaan want de laatste is in 2002 verkocht geworden.

IJ de haaan (0), 13 jaar geleden

Bedankt Thei,

Maar ik heb ook daarna nog die Antenne eraf gehaald en naast het contactslot gehangen dan gaat het lampje aan (en niet uit) en wil hij ook niet starten. Het lampje gaat de eerste keer na stroom erop zetten weer uit. Ik denk dat dus de sleutel herkend wordt en de antenne werkt.

De Palio komt natuurlijk uit 2000, Ik heb te dikke vingers of verkeerd getyped.
Ik weet ook niet hoe ik dat kan veranderen

Heb je nog andere suggesties, wta het kan zijn?

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Neem eens contact op met http://www.schepers-autotechniek.com/nl_... die kan je precies vertellen wat de oorzaak is en de oplossing

IJ de haaan (0), 13 jaar geleden

Hoi Allemaal probleem is opgelost.

Ik heb aan de stekkers van het kastje met de computer printplaat onder het stuur (waar de antenne ingaat) eruiyt gehaald en er weer stevig in gedruk en toen was het probleem opgelost. ik weet niet of dit een reset heeft veroorzaakt of dat de stekker los zat. Maar de stekker was er meoilijk uit te halen en hij leek niet los.
Maar toch werkt alles weer.

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Dan heb je daar idd een slecht contact gehad,komt vaker voor bij Fiat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Palio of stel zelf een nieuwe vraag.