Fiat Punto 60 1.2 Selecta 54KW: Fiat Punto met problemen. Vele oplossingen. Welke te kiezen?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Namens mijn schoonmonster, euhhh schoonmoeder wil ik jullie het volgende probleem voorleggen.

Zij is in het bezit van een Fiat Punto 60 1.2 Selecta 43Kw uit 1994. Het probleem is dat deze na een tijdje stil heeft gestaan, bij het starten gewoon aanslaat, maar na een paar meter begint te bokken en te stoten.

Tevens gaat het groene lampje op het dash branden, dit is een signaallampje in de vorm van 3 strepen en een soort van naaldje. Volgens het boekje zou er storing zijn in het inspuitsysteem.

Nadat de Punto was uitgelezen bij de garage vertelde de garagehouder aan mijn schoonmoder dat het probleem aan de ODB (Onderste Dode Punt) sensor zou liggen.
Weer volgens anderen zou het aan de bobine en/of bougiekabels liggen?

Ik hoor en lees diverse oplossingen voor het probleem. Wat moet ik nou geloven?

Ligt het aan:

De bobine
De bougiekabels
De ODB sensor

Mocht iemand een (gerichtte) oplossing hebben, graag. En heeft iemand ook toevallig een explosietekening van de motor van een Fiat Punto 60 1.2 Selecta 43Kw uit 1994?

Dit om te weten te komen waar bepaalde onderdelen gelegen zitten.

Met vriendelijke groet,

Patrick. nicknameleless2@gmail.com

patrick206

Geplaatst door patrick206 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

odp is bdp bovenste dode punt. groen lampje is dat niet rood ? is het probleem erger bij max vermogen vragen en vochtig weer dan moet je denken aan bougiekabels. stationair o.k. bobine o.k. waarschijnlijk of je moet hem zien vonken onder de motorkap. bdp gever doet het meestal wel of niet maar geen inhouden of zo hij start dan niet. wat is overigens een explosietekening van de motor

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

zo'n tekening, waarbij je allerlei onderdelen rondom een motorblok ziet zweven, met lijntjes die terugwijzen naar hun originele positie, net of ze er door een explosie uit zijn geblazen, vandaar ook de naam, explosietekening.

Groeten Marcel

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

nee de heb ik niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.