Fiat Punto 2005: Moeilijk schakelen met koude motor.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 843A1000, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Laatste paar weken schakelt de Punto wat lastig met koude motor. Het lijkt alsof pook vastzit, koppeling een paar keer goed in trappen lijkt te helpen, maar ook niet altijd.
Met name in achteruitversnelling en 1e versnelling gaat wat lastiger.
Als de motor opgewarmd is, speelt dit niet.
Wat heb ik gedaan : niveau van bakolie gecontroleerd, dat was in orde.
Kabels/veren op de versnellingsbak met ingevet / met wd40 ingespoten. Auto heeft 150.000 km gelopen. Koppeling is goed denk ik, slipt niet en met een beetje gas kun je met piepende banden wegrijden. Dank voor reacties.

metins

Geplaatst door metins , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

NvM, 2 weken geleden

Bak olie vervangen door redline mtl 70w80 GL en probleem opgelost

    Waarom Redline 70w80? Als ik op kenteken zoek bv bij Kroonolie, geeft het 75w80 aan.. Zou het echt door bakolie kunnen? Ik dacht eerder aan, bedienkabels van de versnelling.. - metins, 2 weken geleden

NvM, 1 week geleden

Klopt voor een nieuwe bak of bak met weinig km , in jouw geval denk ik dat de synchromessen kleven waardoor hij zwaar schakelt, wordt de olie warm dan word deze dunner en gaat het beter schakelen beter.
vandaar de Redline deze heeft andere toevoegingen en is 1 slag dunner. 99 van de 100 gevallen werkt dit perfect. vriendelijke Groet N.v.M.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.