Fiat Punto 55: Vervangen ventilator van radiator

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Sinds enige dagen maakt de ventilator van mijn Punto herrie (kogellagers). Tijd om deze te vervangen dus!
Wat ik niet in de handleiding (Haynes) heb kunnen vinden is welk type ventilator ik nodig heb. Bij automateriaalbedrijven krijg de keus uit een fan met 6 of 7 schoepen. De één beweert dat 6 schoepen meer dan genoeg is voor een motor van dit type (55, 1.1 liter), de ander weet dit niet met zekerheid te zeggen.
Mijn vraag: Is 6 schoepen voldoende, of is het verstandiger om er 1 met 7 schoepen te plaatsen. Momenteel zit er eentje gemonteerd met 7 schoepen, maar ik weet niet of dit het originele onderdeel is (bij een auto van 11 jaar/75.000km, ben zelf 2de eigenaar).

Aimfre

Geplaatst door Aimfre (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Plaats nu gewoon exact dezelfde erop, waarom zou je hem gaan veranderen ??? die met 6 schoepen zal ook werken, alleen heeft die meer of minder koelcapaciteit..

Ze beweren veel, en van sommige verhalen vallen me de veters uit de sokken..

Zoek het nummers eens op die op de fan staat, en google eens wat, dan kom je er zo achter waar hij op hoort te zitten, de automaterialenzaak of dealer moet je dan ook kunnen zeggen.

Aimfre (0), 14 jaar geleden

Nummers op de fan heb ik zo gauw nog niet gevonden: Waar zou ik deze mogen verwachten? Is daarvoor demontage noodzakelijk?

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat die met 7 schoepen voor de automaat is.

Aimfre (0), 14 jaar geleden

Om mij maar netjes aan de opzet van de website te houden, de oplossing.
In overleg met de autoonderdelenzaak de 6-schoepige versie besteld. Zij waren er -in overleg- met hun leverancier- van overtuigd dat de 7 schoepige niet kan passen. Prima, besteld. Volgende dag binnen, haal het uit de doos: 7 schoepen. Maar goed, alle aansluitingen klopten, kortom, in 20 minuten zat deze gemonteerd en werkend in de auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.