Ford USA Explorer: harde remwerking.

Bouwjaar: 1992

De nieuwe APK zit er weer op maar de controleur maakte de opmerking dat de remwerking te hard is(?) De auto remt prima bij een matige remdruk met de voet. Echter bij bijna maximaal remmen(hard) blokkeren de wielen vrij snel . Heb reeds de remblokken vervangen. Geeft geen verandering. Ik dacht daaraan in eerste instantie omdat de remblokken ongelijk qua dikte , bij de binnenste remblokken , afgesleten waren. Wat het best controleren/vervangen/ te doen? Bvd Jacques.

jacques1967

Geplaatst door jacques1967 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA Explorer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Niks, je monteur is geen progressief bekrachtigd remmende amerikaan gewend. ik neem aan dat je explorer abs heeft?

Al vaker meegemaakt dat er niet helemaal begrepen wordt dat een amerikaan niet voor niks een amerikaan is. En daarom houdt de 1 wel van dat rare rijgedrag en de ander verafschuwt het.
Niet voor niks adverteerd men met de cadillac aangepast aan het europese rijgevoel!!

gr

Peco Power

jacques1967 (0), 14 jaar geleden

Beste Peco,

Volgens mij heeft mijn explorer geen , of alleen abs op de achterwielen. Echter bij het starten licht er geen controlelampje op in het dashboard vwb het abs systeem. Ik zie het vakje wel met een soort van remsymbool zitten. Nog nooit zien branden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit heb gekeken of er wel sensoren op de achterwielen zitten. Aan de voorzijde in elk geval niet , ook geen ring tbv het abs . Zal eens kijken of er achter wel sensoren op zitten , morgen als het droog weer is.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Okay, jij hebt 1 van de laatste explorers zonder ABS, hoef je niet rouwig om te zijn, gaat het ook niet stuk........
Goed, welke wielen blokkeren, de voorste?
Ik zou beginnen met het controleren van je remslangen, vooral daar waar ze in metaal overgaan, door roest wil zo'n slang nogal eens dichtgedrukt worden. Dan remt ie wat slecht, en op het moment dat er zoveel druk opgebouwd is dat de vloeistof er door gaat heb je een enorme druk en veel remkracht.
Je remvloeistof is recentelijk ververst? Ook doen.
En laat anders de werking van je remkrachtverdeler testen en je hoofdrempomp.

gr

Peco Power

jacques1967 (0), 14 jaar geleden

Beste Peco ,

Er komt een nieuwe remslang lv op,deze geeft het probleem lijkt me. Het probleem is niet zo groot , maar mij niet goed genoeg. Het blokkeren betreft het linker voorwiel maar pas bij heel hard remmen verneem je het. Er zat wat roestbruin door de vloeistof bij het ontluchten. Zal natuurlijk ook verse remvloeistof erop doen. Maar deze is slechts een jaar oud , maar bij het vervangen van de slang zal het zaakje wel leeg moeten; Dank voor je bruikbare info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA Explorer of stel zelf een nieuwe vraag.