Ford 0: 4e startmotor in 3 maanden?

Ik heb sinds vorig jaar november een ford mondeo stationwagen van 2001.
In juni begon het met een tandenpoetsend geluid bij het starten. Mijn garage heeft toen de startmotor vervangen. Na een week deed het fenomeen zich weer voor mijn garage heeft toen de starterkrans + drukgroep vervangen. De starterkrans was te erg beschadigd zodat de startmotor niet meer in kwam. Na 4 weken wilde na omdraaien van het contact de de startmotor niet meer rond. Weer is toen de startmotor vervangen. (garantie) Na nog vijf weken nog en keer en gisteren de 4e. De laatste 3 keer hebben ze de startmotor gratis vervangen. Maar dit neemt niet weg dat het erg lastig is. En starterkrans en startmotor + koppelingsplaten was samen ook 1900,-

Weet iemand of dit vaker voor komt en beter nog wat is de oorzaak?

Mijn garage zegt dat het een euvel is van deze mondeo en dat er gewerkt wordt aan modificatie van de startmotoren. Dit is wat hun startmotor leverancier zegt.

RonRuiter

Geplaatst door RonRuiter (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RaliasR (0), 16 jaar geleden

Hebben ze de stroomvoorziening van de startmotor ook nog gecontroleerd?
Zou kunnen zijn dat de stroom er door een of andere oorzaak er te lang op blijft staan, waardoor
de startmotor elke keer weer een knauw krijgt
Heb jij uberhaupt altijd een "gewone"- start gehad zonder te veel bijgeluiden ?

RonRuiter (0), 16 jaar geleden

Hoi RaliasR bedankt voor je reactie. Ja er was voor die tijd niets aan de hand. Of er stroom gemeten is weet ik niet. Het is wel zo dat er nu na het loslaten van de contact sleutel nog een soort najank is. Die ik voor die tijd niet hoorde.

TheoStek (0) PRO, 16 jaar geleden

Na janken is afkomstig van de startmotor (blijft hangen) in de krans.

Terug naar de garage zou ik je adviseren, wettelijk heb je drie maanden garantie op een reparatie.

RonRuiter (0), 16 jaar geleden

Hoi Theo, Tot nu toe was de garantie geen probleem. Wat zou de oorzaak kunnen zijn van het blijven hangen van de start motor? Er is natuurlijk ook een nieuwe starterkrans gemonteerd. Er is toen ook een hand vol ijzervijlsel bij de starterkrans vandaan gehaald., veroorzaakt door het tandenpoetsen waar de problemen mee begonnen. De vraag is nu is de oorzaak de startmotor of is het iets anders?

Groeten, Ron

TheoStek (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi Ron,

Wat het probleem veroorzaakt? wat RallasR omschrijft, dat het startrelais te lang onder spanning blijft staan.
Want daar lijkt het erg veel op, want gezien het probleem wat je omschtijft is het echt niet normaal dat er op zoń korte tijd zo veel aan vernieuwd is en weer kapot gaat.

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

Heeft de dealer de starterkrans vervangen of het hele vliegwiel? die vliegwielen (dubbelwerkend) kunnen stuk gaan en ook slijpsel geven.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford 0 of stel zelf een nieuwe vraag.