Ford Puma: Distributie Ford Puma 1.7

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Hallo iedereen,

Ik was al een tijdje aan het zoeken na een nieuwe auto .. Nu viel mijn oog op een Ford Puma 1.7, deze heeft op dit moment 145 000 kilometer gelopen .. Nu weet ik zelf dat er rond die aantal kilometers er vaak een vervanging van de distributie riem plaats vind! Dus toen ben ik even bij de garage langs geweest, en deze man vertelde mij eerst dat hij niet wist of deze vervangen was, en dat hij dat even voor mij zou nakijken, en vervolgens contact met mij zou opnemen .. Dat deed hij dus ook, maar hij vertelde mij dat deze Ford Puma een distributie KETTING heeft en dus geen distributie riem .. En hij vertelde me dus dat een ketting eigenlijk niet vervangen hoeft te worden ..

Dus ik ben een beetje op internet gaan zoeken hoe dat nou precies zat .. En ik kom heel weinig informatie tegen over de Ford Puma 1.7 en of die nou een distributie RIEM heeft of een KETTING .. Ik had 1 forum gevonden, en daar zeiden een paar gasten dat hij een ketting had, en andere zeiden weer dat het juist niet zo was .. Mocht het een ketting zijn dient deze dan vervangen te worden, zo ja wanneer?

De garagehouder heeft dus tegen mij verteld dat een ketting niet vervangen hoeft te worden .. Mocht hij dan toch een keer knappen of iets dergelijks kan ik deze dan aansprakelijk stellen? Aangezien hij mij verteld heeft dat het niet hoeft ..

Ik had al op een ander forum dezelfde vraag gesteld .. En daar zeiden ze dat de Puma een riem heeft, maar iemand anders zei weer dat het een ketting was, en dat dat in zijn boekje van de auto stond ..

Deze Ford Puma waar ik het overigens over heb is een Amerikaan, en heeft dus ook een ander logo dan de Fords hier uit Europa .. Kan het daarom zijn dat deze misschien toch een ketting heeft in plaats van een riem?

Alvast bedankt!!

jeroenhh

Geplaatst door jeroenhh (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Puma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

jeroenhh

Een ritje langs een ford dealer, of informeren geeft meteen uitsluitsel.

Gr. paul

Postie (0) PRO, 14 jaar geleden

Een 1.7 puma uit europa heeft een riem, 160000km of 10 jaar is de vervangingstermijn.
Dit weet ik omdat ik zelf zo'n ding heb en de riem al een keer vervangen heb.
Misschien dat er een amerikaanse motor in ligt en die een ketting heeft maar zonder afbeelding kan ik dat niet zien.

Knight Rider (0) PRO, 14 jaar geleden

hoe is de opbouw bij de bewuste puma thv de distributie.
is het een plastieken deksel of een ijzeren kap.
is het mogelijk om een foto bij te plaatsen.

slayer1981 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb meerdere malen een riem vervangen van een 1.7

Knight Rider (0) PRO, 14 jaar geleden

zelf vind ik niets over een amerikaanse puma.
wat ik vermoed zal het een 1.7 VCT zijn met distributiereim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Puma of stel zelf een nieuwe vraag.