Ford Ford Focus 2018: Ford focus distributieriem zelf controleren

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hoi,

Ik ben sinds kort eigenaar van een ford focus ecoboost 1.0 uit 2018. Nu lees ik verschillende verhalen over de natte distributieriem. Hij rijdt verder super fijn en heeft netjes zijn onderhoudsbeurten gehad. Niet bij een dealer maar wel bij een vak autogarage. Km stand bij aankoop 69.612 km.

Weet iemand of ik de riem zelf kan controleren?
Is dat mogelijk via de oliedop? Heb je dan een goed beeld van de hele riem?
Kan je de riem zelf via een camera in de olie controleren?
Zijn er andere mogelijkheden?

De focus is handgeschakeld waardoor ik geen problemen verwacht met de distributieketting van de oliefilter. Dat las op een ander forum dat hiermee problemen zijn bij de automaat 1.0 ecoboost.

Geplaatst door

Fordfocus24 (65)

al 1 maand lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

De distributieriem van een Ford Focus wordt vaak preventief vervangen tijdens een onderhoudsbeurt na een bepaald aantal kilometers of een bepaald aantal jaar. Bij een Ford Focus is dit bij ongeveer 160.000km of 10 jaar (afhankelijk van uitvoering en bouwjaar).wat ik niet begrijp wat jij schrijft de distributieketting van de oliefilter?

1x verkeerde olie al is het door bijvullen dan gaat de riem er langzaam aan.
Controle is simpel niet mogelijk.

kaleido 1 5000
badge vip badge

1 maand

Ik lees wel dat garages het kunnen controleren tijdens onderhoud? Klopt dat?

Fordfocus24 65

1 maand

Niet zonder het 1 en ander te demonteren dus extra kosten.

kaleido 1 5000
badge vip badge

1 maand

Kan dat ook niet via een camera?

@monteur senior: De ford focus heeft ook een distributieketting voor de oliefilter. De automaat variant kan een productiefout bevatten waardoor er restanten in de motor terecht komen met grote gevolgen.

Fordfocus24 65

1 maand

ik begrijp niks van distributie ketting voor de oliefilter jij bedoelt de oliepomp neem ik aan

Ja inderdaad, ik bedoel de oliepomp.

Fordfocus24 65

1 maand

als deze auto keurig zijn onderhoud krijgt hoef je verder toch niks te controleren,dan minimaliseer je toch eventule problemen,en als je ongerust bent over de riem laat hem vernieuwen zou ik zeggen dan heb je weer rust,een natte riem is moeilijk te controleren op eventuele scheurtjes

de riem gaat 200 000 km mee of 10 jaar, om de riem te vervangen is een hele ingreep minstens een dag werk, waar jij op doelt met controleren op de riem door de olie vuldop, is een psa motor, dus geen Ford motor

STIP911 65
badge

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.