Ford Ford Focus 2013: Rook uit ventilatieroosters en natte vloer

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Kan er iemand met ons meedenken? Totaal geen verstand van auto's en onze garage in Nederland helpt helaas ook niet mee terwijl wij nu in Frankrijk zitten...

Er komt witte stoom/rook uit de ventilatieroosters van onze Ford Focus. Geen idee of dit koelvloeistof kan zijn, het ruikt naar stoom (zoals een stoommachine zeg maar). Daarnaast komen we er net achter dat de vloer bij de bijrijdersstoel zeiknat is. Koelvloeistof staat op de min., dus lijkt wat uit te zijn. Al is vloer wel zo nat dat dat voor mijn gevoel niet (alles) kan zijn?

Wij hebben dezelfde problemen vorige zomer ook gehad op vakantie in Frankrijk. Onze garage gebeld toen we in Luik voor het eerst stoom uit de ventilatieroosters zagen komen, zij dachten verstopte airco, maar volgens heb sowieso geen probleem en konden doorrijden. Week later was de koelvloeistof op, Franse garage kwam tot de diagnose koelradiateur stuk. Onze auto is toen naar Nederland op transport gezet. Volgens onze NL garage was hij niet stuk, maar de slang lek, die is vervangen en probleem zou opgelost zijn. Echter afgelopen maanden soms al weer rook gezien. Gebeld met onze garage maar zij dachten dat dit door hevige regenval kwam.

Nu lijkt het probleem van vorig jaar dus nooit opgelost te zijn, onze auto heeft nu iig weer dezelfde symptomen, en wij zitten met 2 kleine kinderen in Frankrijk. Iemand enig idee wat dit kan zijn? Wil sowieso graag koelvloeistof in slaan, maar heb de G12 nog niet gevonden in Frankrijk.

Heb ook het idee dat hij iets minder power heeft, kan het anders met de turbo te maken hebben? De distributieriem moet overigens ook binnenkort vervangen worden.

Een lang verhaal... maar alle tips, hulp, etc is van harte welkom!!!
Alvast bedankt.

Gr Jolien

Ps, jullie snappen natuurlijk wel dat we naar een andere NLse garage gaan... maar daar hebben we voor nu niks aan helaas😅

Geplaatst door

Jolien_P (55)

al 1 maand lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Geen lid van de ANWB wegenwacht..?

Hans4040 970
badge vip badge

1 maand

is het niet dat de afvoer van de airco verstopt zit dan krijg je ook veel water binnen.

groetjes jan

jan T 100
badge vip badge

1 maand

En, ANWB al gebeld..?
Die zijn elke zomer met een team in Frankrijk voor dit soort klussen.

Hans4040 970
badge vip badge

1 maand

Dank voor jullie reactie!
Amwb nog niet gebeld. Die konden vorig jaar trouwens niet maar ons toekomen, wij zitten niet in zo'n toeristisch gebied. Dan laten ze de auto naar garage brengen voor onderzoek en uiteindelijk hebben we hem toen zelfs pas weer in NL teruggekomen. Maar zal ze morgen even bellen om te informeren. Inmiddels wel ergens de koelvloeistof kunnen vinden gelukkig.

Gr Jolien

Jolien_P 55

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.