Ford Transit: klepsteelrubbers vervangen

Bouwjaar: 1976, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7

Hey allemaal,

Vandaag heb ik een klepveer losgemaakt van een oude 1.7 V4 motor om de klepsteelrubber te vervangen. De oude zaten los en sommige zaten bovenaan tegen de veerschotel. Toen ik de nieuwe over de klepsteel schoof bleek deze nergens te klemmen, net zoals de oude. De klepgeleider is een stuk dunner dan de rubber en de rubber klemt alleen op de klepsteel zelf, dus de rubber gaat samen met de klep mee bewegen. Het zijn orriginele rubbers.
Is het normaal dat de rubber nergens klemt en meebeweegt met de klep?

Bedankt,

Wim

wimsel

Geplaatst door wimsel (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit "systeem" is vaker toegepast, o.a. bij oudere Opel-motoren maar dan door middel van O-ringen. Meestal niet erg effectief.
Ik zou proberen andere kleprubbers te krijgen die wel klemmen op de klepgeleider. Meeste kans heb je bij een revisiebedrijf.

ressort (0), 13 jaar geleden

klik hier eens op,of copier de link in je browse,maak een nickname en wachtwoord en je bent lid van ons en dan kan een van onze leden antwoorden,want ik denk dat het over een V motor gaat !?
http://forum.taunusmclub.nl/viewforum.ph...
Suc6
Ressort

ressort (0), 13 jaar geleden

geen nood wimsel,in duitsland kan je nog ALLES krijgen van je fordje,www.oldcars.de ik heb voor de mijne zelfs nog een stuurhuis NIEUW kunnen kopen,op 3 dagen had ik alles thuis,toffe en eerlijke mensen,spreken engels !!
Ressort

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Die hoedjes voldoen prima .. Zoveel olie komt daar niet en die stelen moeten gesmeerd worden . Het geleider materiaal is de kop zelf niet van messing of brons. Afdichten doet meer kwaad dan goed. Groeten.

Edje Raketje (0), 13 jaar geleden

Inderdaad niet helemaal afdichten, dan lopen de kleppen vast in de geleider.

ressort (0), 13 jaar geleden

inderdaad,en (roken) zal hij beslist niet !! trouwens een motor en zeker een oude mag best wat olie pakken !
Ressort

wimsel (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, ik heb de rubbers gewoon los over de klepstelen geplaatst

ressort (0), 12 jaar geleden

En wij zijn wééral tevreden dat het snor zit voor jou buddy
Ressort

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.