Ford Mondeo: parkeerhulp piep signaal uitschakelen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Wie weet hoe ik het piep signaal van de parkeersensors tijdelijk kan uitschakelen bij onze mondeo 2.2 diesel 2005? Als ik achteruit rij met een trailer wordt je er gestoord van!
bijvoorbaat dank, Ruud.

mondeo ruud

Geplaatst door mondeo ruud (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Als alles orgineel is, de sensoren en de trekhaak dan zit er iets niet goed.
Volgens mij zit er een link tussen de stekkerdoos en het moduul voor de sensoren.
Dan werken de sensoren niet zolang er een stekker in de doos zit..

svaleras (100), 15 jaar geleden

ben niet bekend met de parkeersensoren bij ford, maar volgens mij kun je deze niet tijdelijk uitschakelen. Misschien alleen als je er een schakelaar tussen zet dit lijkt me de enige manier

Martijn Verhaar (0), 15 jaar geleden

Zou inderdaad een module tussen moeten zitten die de boel uitschakelt indien er een stekker in je trekhaak zit. Anders even speakertje opsnorren en er een schakelaartje tussen zetten, meest simpele oplossing. Heb zelf een setje achteraf gesplaatst en ervoor gezorgt dat de regelunit op een plek zit waar ik er zo bij kan. Ik trek dus bij gebruik trekhaak even het stekkertje van de voeding los.

Succes, Martijn.

mondeo ruud (0), 15 jaar geleden

De trekhaak is er later op gezet vandaar dat het signaal kennelijk niet wordt onderbroken bij het plaatsen van de stekker. De parkeerhulp zit er wel standaard op. Heeft iemand een idee waar dat speakertje ergens zit zodat ik er misschien een schakelaar tussen kan monteren? Of is het handiger de bedrading van die sensoren in de bumper tijdelijk te onderbreken.

alvast bedankt voor het meedenken, Ruud

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=mondeo ruud]De trekhaak is er later op gezet vandaar dat het signaal kennelijk niet wordt onderbroken bij het plaatsen van de stekker. De parkeerhulp zit er wel standaard op. Heeft iemand een idee waar dat speakertje ergens zit zodat ik er misschien een schakelaar tussen kan monteren? Of is het handiger de bedrading van die sensoren in de bumper tijdelijk te onderbreken[/quote]
Laat het aansluiten zoals het hoort, het kan echt werken zoals het hoort te werken.....

Gr. paul

Doktor (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij de stekker van het originele paarkeerhulpmodule zit een grijs/witte draad, als een lusje met 2 stekkerpennetje verbonden.
als je deze draad onderbreekt met de schakelaar die in de stekkerdoos zit dan gaan de sensoren uit als je er een stekker in stopt.

Suc6

cabrioman (0), 15 jaar geleden

Ik zou daar toch mee oppassen met dat uitschakelen . Ge verlaat u op dat piepsignaal en ge vergeet het een keer terug in te schakelen en ge hebt stukken!!

mondeo ruud (0), 15 jaar geleden

Het is gelukt ! Het was even zoeken maar achter het dashbord heb ik een klein speakertje gevonden, draadje doorgesneden en verbonden met een mini schakelaartje. Eindelijk rust! Echt vertrouwen doe ik zo'n parkeer hulp toch niet.
Ik heb ergens gelezen dat je bij het nieuwe model dit systeem zelf kan uitschakelen. Ik snap best waarom.

iedereen bedankt voor het meedenken.
gr. Ruud

Basford (0), 5 jaar geleden

Hey ruud.
Kun jij mij de locatie pricies vertellen van het speakertje van de sensoren?
Gr bas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.