Ford C-max: Programmeren sleutel C-max

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Mijn sleutel met afstandsbediening heeft in het water gelegen. Ik heb hem open gemaakt, gedroogd, de batterij vervangen en weer in elkaar gezet. In eerste instantie wilde de auto met de betreffende sleutel niet starten (nu wel). Om die reden meende ik dat de sleutel opnieuw geprogrammeerd moest worden. Achteraf gezin was dit waarschijnlijk niet nodig geweest.

Met de handleiding die op deze site te vinden ben ik aan de slag gegaan.
Het resultaat is niet 100% wat ik hoopte... Vanaf nu wordt bij 1x drukken alleen het bestuurdersportier ontgrendeld. Bij 2x drukken worden alle portieren ontgrendeld. Dat was eerder niet het geval en ervaar ik als onhandig.
Het afsluiten van alle portieren werkt als vanouds, met de sleutel of door 1x drukken op het betreffende knopje van de afstandsbediening.

Opm. 1:
In de instructie om de sleutel te programmeren staat vermeld dat dat het alarm uitgeschakeld moet zijn voordat de procedure om de sleutel te programmeren gestart wordt. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat de auto voorzien van startblokkering..
Het lampje van het alarm knippert altijd, ik heb geen idee hoe ik dit uit zou moeten schakelen, maar misschien is deze stap ook niet van belang.

Opm.2:
Volgens de procedure moet de sleutel precies 4x van stand 1 naar stand 2 (en terug) gedraaid worden. Dan gaat inderdaad " de gong" , maar het alarmlampje blijft niet continu branden tijdens het programmeren. De gong gaat wel als ik een toets indruk tijdens de procedure.

Het betreft een 3 knops sleutel. Alle knopjes doen het.
Is er nog iets aan te doen dat er om alle portieren te ontgrendelen altijd 2 x gedrukt moet worden of moeten we er mee leven?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Pieterheida

Geplaatst door Pieterheida (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford C-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat je 2 x moet drukken om de andere portieren ook te openen is bij meerdere merken het geval. Is bedoeld als veiligheid om te voorkomen dat er onfrisse figuren snel iets aan de andere kant v/d uit de auto kunnen pikken. Vermoedelijk kan een dealer dit wel anders programmeren.

lennart1585 (0) PRO, 10 jaar geleden

Dit is uit te schakelen door de afstandbediening bij de ontvanger te houden en dan zowel de vergrendel als ontgrendel knop tegelijk in te drukken en dit vast houden als ik me goed kan herinner gaan de richtingaanwijzers even knipperen ten teken dat het dan veranderd is. Staat ooverigens ook in het instructieboekje als het goed is. En als dit niet werkt zal het via de Ford pc moeten. Succes

Pieterheida (0), 10 jaar geleden

Hartelijk dank voor de oplossing!
De afstandsbediening werkt weer als vanouds.
Groeten Pieter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.