Ford Ka: slechte vonkspanning 1e cilinder ford ka 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Het motortje loopt bij gewoon gasgeven vaak op drie cilinders. Er is wel een vonkspanning aanwezig op de éérste cilinder, maar deze is veel minder sterk dan die van de andere cilinders. kabels van 1 en 2 omgedraaid, dan geeft de kabel1 wel goed door en is er een slechtere vonkspanning van de tweede kabel die dan op de éerste van de bobine is gezet. Dus bobine vervangen, daar ik aan inwendige sluiting van de dis-bobine dacht. Na vervanging van een nieuwe bobine loopt het motortje nu wel beter op 4 cilinders, als je zeer weinig gas geeft, blijft deze op vier cilinders lopen (ook onbelastblijft deze op 4 cilinders lopen). maar als je wat meer gas geeft, gaat het motortje op drie cilinders rijden, De vonkspanning is naar alle waarschijnlijkheid niet voldoende om de toegenomen compressie druk aan te kunnen. Weer een verminderde vonkspanning op de éérste cilinder.
Kort door de bocht, weinig vonkspanning op de éérste cilinder.

René liek

Geplaatst door René liek (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 12 jaar geleden

andere bougie kabels proberen

René liek (0) PRO, 12 jaar geleden

heb de kabels weer gewisseld van de éérste en tweede, da bobine geeft te weinig, met een goede kabel is er ook een lagere vonkspanning.
lijkt me dat het de kabel dan niet is.

fordmannetje (0) PRO, 12 jaar geleden

als de bobine goed is zal het een bougie of kabel zijn
er blijft niks anders over.
als het de bobine bedrading was zouden de andere ook slecht vonken.
hoe weet je eigenlijk dat de vonkspanning laag is?

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

probeer eens een andere bobine

tedkroon (0), 12 jaar geleden

compressie problemen of kleplekkage!

René liek (0) PRO, 12 jaar geleden

ben nog ffe wezen sleutelen, er zat een van het langs gescheurde bougie bij, verder denk ik dat het geen long life bougies in zaten, ga in elk geval morgen andere halen. Dus probleem opgelost denk ik. de vonkspaning belast is wel wat anders dan de vonken laten trekken vanaf de bougies. Bougies waren ver versleten, terwijl ik aannam dat het longlife bougies in zaten (Dealer onderhouden geweest, met een zeer lage km stand.) heb de kapotte bougie afgetapt, en ffe op 0.8 mm gezet. bijna perfect lopen. morgen ffe nieuwe halen.
probleem opgelost.
Iedereen bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.