Ford Courier 1.8 Diesel: Veel verbruik/niet snel genoeg.

Bouwjaar: 1998

Hallo, ik heb een courierke, gekocht. komende van een bmw318is wist ik wel dat het verschil in prestatie groot ging zijn, maar deze valt gewoon echt tegen...

Het verbruik zou tussen de 5 en de 6 liter per 100 km moeten hangen, dat van mij zit 2 liter hoger (hoezo zuinig dus?)
Verder zou de top zo een 144km/u chrono moeten zijn, maar hij haalt na veel aandringen (letterlijk 8 km aandringen) 135 op de teller, op een vlakke baan met geen wind. Bergaf heb ik hem al eens tot 142 op de teller zien gaan...

Mijn eerste auto (kadett C-coupé met de volle 50 pk), ging een pak vlotter naar een top van 160 op de teller...

De courier is aangeschaft om toch wel zuinig te kunnen rijden met 130/u op de teller. Momenteel zuipt ie daarbij ne slok meer als 8 liter diesel. mijn bmw kwam met dit tempo goed onder de 10 liter op lpg ... :).

Wat kan er mis zijn? Luchfilter is al eventjes nagekeken, die is iig nog wel ok...

Sandman10771

Geplaatst door Sandman10771 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Courier? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Beunhaas (530) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb jaren zo'n ding voor mijn werk bereden, hij ging niet veel harder dan die van jou, maar het verbruik was nooit slechter dan 1 op 14...lijkt me dat er toch iets mis is

Francis3119 (0), 19 jaar geleden

Hoeveel km heeft die wagen gedaan? De Courier is inderdaad geen snelheidsmonster maar zuinig is ie anders wel. 6-7 liter is zowat normaal onder alle omstandigheden, of je nu het gaspedaal aait of er op gaat staan maakt nooit erg veel verschil. Enkel stadscyclus geeft een hoger verbruik.

Francis

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

kijk of het luchtfilter schoon is en er geen knik in de slang zit

Sandman10771 (0), 19 jaar geleden

Luchtfilter is schoon, dieselfilter is ook nieuw. Ik ga de injectors eens uitnemen en laten doormeten, misschien dat die teveel geven?

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

zou best aan de injectors kunnen liggen, als ze versleten zijn vernevelen ze niet goed meer en is de verbranding daardoor slechter. succes Sjaak

Sandman10771 (0), 19 jaar geleden

ik hoop het... anders iemand een idee wat een volledig 90 TDI blokje kost?met turbo en intercooler etc? ;).

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Weet waar je aan begint de bedrading,uitlaat,koeling alles moet je dan aanpassen.
Laat nu eens je timing controleren en de compressie meten als dat is zo als het moet zijn aanvaard dan dat de auto zo traag is,of koop iets anders.

Hans

Sandman10771 (0), 19 jaar geleden

Geloof me dat ik weet waar ik aan begin... ;). Ik heb misschien geen opleiding tot mechanieker, maar heb jaren dagelijks aan auto's gewerkt, en dan bedoel ik niet ne oliewssel ofzo he ;). Ik heb enkel geen ervaring met diesels. Dat zijn geen auto's dat zijn vervoermiddelen ;).

Soit, een wrak van ne mondeo 1.8 TG kost zo een 900¤, en daar waren best nog wel wat goede onderdelen aan, dus de prijs van ne blok met turbo en intercooler en de bedrading etc... da valt nog wel mee... toch es over denken. Eerst die injectorkes maar es nakijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Courier of stel zelf een nieuwe vraag.