Ford Focus C-Max: Verstopte ruitensproeier? (Achter)

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TDCi

Mijn ruitensproeiers van de voorruit functioneren normaal. Bij de achtersproeier komt bijna geen vloeistof, terwijl je de sproeierpomp wel hoort draaien. Ik heb de sproeier met zijn slangetje uit de achterspoiler gewipt en op verstopping gecontroleerd. Hier was geen verstopping! Daarna heb ik met een luchtbedpomp geprobeerd de slang naar het reservoir door te blazen, wat niet wil lukken. Wat kan ik meer doen? (De auto staat vorstvrij, dus er kan geen sprake zijn van bevriezing. Bovendien zit er genoeg ruitensproer-antivries in het systeem)

BertusA

Geplaatst door BertusA (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

772 (0), 14 jaar geleden

Dan zit er ergens een knik in de slang(misschien bij de scharnier van de achterklep
l

BertusA (0), 14 jaar geleden

Het probleem lijkt inderdaad op een knik in een leiding. (omdat er toch een kleine vloeistofopbrengst is)
Ik bedenk nu dat enige tijd terug een nieuwe stuurbekrachtigingspomp is gemonteerd door mijn garagebedrijf. Deze pomp zit in de buurt van het ruitensproeierreservoir. Mogelijk dat bij deze werkzaamheden de bewuste leiding in de knel is komen te zitten. Ik ga hier zoeken.

wouter12337 (0), 14 jaar geleden

bij mijn modeo 2004 is het een pompje dat de ene kant op draait voor voor en de andere kant op voor achter. Bij mij was het klepje defect die dan de andere kant dicht houd. Hier ben ik achter gekomen door het gehele pompje de de-assembleren (hierna helemaal niet meer bruikbaar :) Het pompje vervangen en voilà.

je kan het testen door het slangetje voor achter (ja ja ) los te halen en te kijken of er dan wel voldoende uit komt.

Groeten wouter.

Knight Rider (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=BertusA]Het probleem lijkt inderdaad op een knik in een leiding. (omdat er toch een kleine vloeistofopbrengst is)
Ik bedenk nu dat enige tijd terug een nieuwe stuurbekrachtigingspomp is gemonteerd door mijn garagebedrijf. Deze pomp zit in de buurt van het ruitensproeierreservoir. Mogelijk dat bij deze werkzaamheden de bewuste leiding in de knel is komen te zitten. Ik ga hier zoeken.[/quote]
Als het garagebedrijf een nieuwe servo pomp monteerde (indien een elektro-hydraulische onder de rechter koplamp of een mechanische aangedreven door de riem)
dan heeft dit waarschijnlijk niets met uw ruitensproeierprobleem te maken.

controleer als je de sproeier achteraan bediend of er water onder de wagen uitloopt of ergens aan de rechterzijde de dakbekleding nat wordt. dan zal op die plaats een lekkage zijn.
bekende plaatsen voor knik of beschadiging van leiding zijn: onder de paravent van de voorste wissers of in de rubberen overgang van dak naar achterklep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.