Ford C-max: Zoemend geluid

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800

Hallo,
Ik hoorde daarstraks toen ik mijn Ford cmax 1800tci starte een fluitend geluid als hij stationair draaide, en wanneer ik gas gaf totdat ik boven de 1500 toeren kwam, dan was het gedaan, maar iedere keer dat ik stopte aan rood licht of schakelde en terug gas gaf, dan kreeg hij dat opnieuw.
Ik persoonlijk kan het niet direkt thuisbrengen vanwaar het geluid komt.
Zou er iemand mij eventueel kunnen helpen hierbij?
Alvast bedankt.

BIGJOE

Geplaatst door BIGJOE (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford C-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Mogelijk komt het geluid van de turbo. Controleer slangen / aansluiting / pakking(en)

Gr. paul

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Als je voor de motor staat , zie je links een multiriem lopen , spuit eens wat kruipolie/wd40 op de snaar als de motor loopt en kijk of er iets veranderd aan het geluid.

BIGJOE (0), 10 jaar geleden

Zal ik straks eens eerst proberen dat van die kruipolie. Mercikes

BIGJOE (0), 10 jaar geleden

Paul, ik zou het vreemd vinden moest het iets aan turbo of tubes zijn, want de wagen trekt nog zoals het hoort, en hij rookt niet overdadig ofzo. Ik hou je op de hoogte.

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=BIGJOE]Paul, ik zou het vreemd vinden moest het iets aan turbo of tubes zijn, want de wagen trekt nog zoals het hoort, en hij rookt niet overdadig ofzo.[/quote]
Dit zegt niet alles en daardoor wordt het euvel weleens over het hoofd gezien.

Gr. paul

BIGJOE (0), 10 jaar geleden

Heb juist eens geprobeerd met wd40 op aandrijfriem, maar blijft hetzelfde, en van aan de turbo komt het ook niet, ik hoor het geluid precies aan de voorkant van de motor, in de buurt van de pomp. Misschien best eens naar de garage doen voor een diagnose.

BIGJOE (0), 10 jaar geleden

Het geluid is nu veel minder, maar ben van plan om de buis van intercooler naar turbo eens te vervangen, de tube aan de turbo is een zwak punt van deze motoren, maar kan je natuurlijk niet afzonderlijk verkrijgen en moet de volledige buis aangekocht worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.