Honda Civic: cilinderkop natrekken???

Bouwjaar: 1989

hallo ik wil graag de cilinderkop natrekken van mijn honda civic 1.5 16v uit 1989 maar ik kan nergens de aanhaalmomenten vinden van de cilinderkopbouten wie zou mij kunnen helpen????

groeten Maarten Kuik

Maarten6768

Geplaatst door Maarten6768 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

deze cilinderkoppen hoefen niet te worden na gedraait!

ook niet gaan proberen dan scheurt ie namelijk! dan val je de hoofdprijzen!

paul,

Maarten6768 (0), 18 jaar geleden

bedankt voor uw reactie maar ik zit met het volgende probleem ik heb de koppakking lek (denk ik) omdat hij erg wit rookt wanneer hij koud is en druk heeft ik het watersysteem. nu kwam mijn buurman met het idee om de cilinderkopbouten iets strakker aan te draaien om te kijken of hij dan wel afdicht, of zou dit niet werken?

Groeten Maarten Kuik

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

laat jou buurman zich maar met fietsenmaken gaan bemoeien! MAARTEN..

jou probleem is gewoon de koppaking! deze zal moeten worden vervangen, dan pas is jou probleem opgelost!

DUS EEN CILINDERKOP NOOIT NA GAAN DRAAIEN!

met één ding heb je geluk, dit klusje stelt niet veel voor! indien je een beetje handig bent, ligt deze cilinderkop in 3 kwartier op de werkbank! uitlaatspruitstuk kan bij demontage van de kop mooi even blijven zitten! inlaat leg je compleet naar achteren weg..

paul,

Maarten6768 (0), 18 jaar geleden

oke maar u denkt dus niet dat de cilinderkop krom is? en mijn buurman is niet helemaal gek hoor die reviseert zelf even zijn porsche 911 turbo type 1(waar er nog maar 3 van zijn in nederland) maargoed. heeft u het aanhaalmoment van de cilinderkop ook voor mij? dan haal ik even een nieuwe pakking op vandaag

groeten Maarten Kuik

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

maarten..

natuurlijk ken ik jou buurman niet, gezien het advies die de man jou gaf (cilinderkop zomaar even na draaien) komt deze man mij niet erg vakkundig over! iemand met een gezond technisch inzicht zou dit advies nl, nooit geven, vandaar mijn uitspraak (fietsenmaker)

om uit te kunnen sluiten of een cilinderkop daadwerkelijk krom is zal deze gevlakt moeten worden (speciale vlakbank)
na deze gevlakt is moet er vaak een dikkere koppakking tussen deze dikte zal worden bepaalt na dat de kop gevlakt is!

maarten een koppaking vervangen steld opzich niet echt veel voor, wel moet je even weten waar je mee bezig bent (LAAT JE GOED VOORLICHTEN) anders blijkt achteraf dat je werk helaas voor niets is geweest! en ben je weer terug bij af..

en dat zou jammer zijn!

paul,

Maarten6768 (0), 18 jaar geleden

hello ik heb de cilinderkop nu gedemonteerd en ben hem aan het schoonmaken maar moet de cilinder altijd gevlakt worden als deze gedemonteerd is geweest? dit omdat de een zegt van wel en de ander van niet. maar ik ga hem nu schoonmaken en dan leg ik hem op een glasplaat om te kijken of hij ook egt krom is maar mocht dit nie het geval zijn dan hoeft hij tog ook niet perse te worden gevlakt?

en heeft u de aanhaalmomenten ook van de cilinderkobouten inlaat en uitlaatspruitstuk?

mvg Maarten Kuik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.