Honda Cr-V: vreemd geluid bij scherpe bocht

Bouwjaar: 1999

Komt iemand dit bekend voor: bij een zeer scherpe bocht (zowel naar rechts als links), het stuur staat vrijwel maximaal gedraaid, is een laag geluid te horen. Net alsof er een band tegen de wielkast aanloopt, maar zo te zien zit er ruimte genoeg.
Alleen bij vooruit rijden, en zo scherp draaien doe je uiteraard alleen bij lage snelheid.
Komt niet zo vaak voor, alleen bijvoorbeeld bij in een haaks op de weg staand pakeervak draaien of in een smalle straat keren.
Wie heeft een tip voor me?

Sjaak10921

Geplaatst door Sjaak10921 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er geen stuurbegrenzing op, mechanisch dan wel. Meestal zijn dit afstelbare bouten welke tegen een stop oplopen. Vaak staan deze dingen droog, een likje vet en het is over.

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

in het verleden is voor deze wagens een terugroepactie geweest ivm met dit soort geluiden, kan zijn dat de jouwe niet geholpen is.
zoals je het beschrijft denk ik aan de verdeelbak/differentieel, doordat je een maximaal verschil creeert in de wieltoerentallen gaan ze lawaai maken. de oorzaak is water die erin loopt door de afwaterpijpjes omdat ze te kort zijn en op de verkeerde plek zijn aangebracht. heb in het verleden meerdere van deze terugroepactie uit mogen voeren, dus jouw beschrijving komt me wel bekend voor.
je zou eens bij de dealer langs kunnen rijden om het geluid te laten horen zodat je wat meer duidelijkheid krijgt voor hetzelfde geld zit ik ernaast, heb het geluid niet live gehoord natuurlijk.
hopelijk heb je hier wat aan.

Sjaak10921 (0), 19 jaar geleden

Bedankt, Rene en Arnold. Dit zijn 2 tips waar ik wat mee kan.
Ik hoop uiteraard dat het met een likje vet op te lossen is, zal es kijken of er een mechanische stuurbegrenzing te vinden is.
Als het iets te maken heeft met verdeelbak-differentieel, dan heeft die het een tijd volgehouden zonder problemen te geven: er staan nu 196.00 km op de teller!

Sjaak10921 (0), 19 jaar geleden

Het heeft even geduurd (zo gaat dat soms) maar toch tussen de bedrijven door even bij de dealer binnengestapt. Zodra ik zei: "bij het nemen van een hele scherpe bocht..." vulde de man achter de balie aan "hoort u een lage fluittoon". Een bekend probleem dus, wat blijkbaar op te lossen is door de vedeelbak te spoelen en van nieuwe olie te voorzien. Wordt uitgevoerd bij elke 2e grote onderhoudsbeurt, maar is bij mijn CR-V een keer vergeten.
Het is een rotgeluid, gelukkig komt het niet zo vaak voor dat ik zulke bochten maak, maar het schijnt geen schade te geven.
Over een ruime maand gaat ie voor een grote beurt en dan wordt dit gelijk meegenomen.
Arnold, je had dus helemaal gelijk!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.