Hyundai H200: aantrek spanning krukas poelie in kg of Nm

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4BF

Vraag 1. Ik heb de oliekeerring vervangen en wilde de krukaspoelie met 9.5 Kg vastzetten maar volgens een vriend van mij zou de aanhaal spanning van de krukaspoelie wel eens tegen de 180 Nm kunnen zijn, klinkt mij nogal veel. Maar toch maar geen risico nemen en de experts hierover ff raadplegen.

Vraag 2. wat is de beste manier om de krukas tegen te houden, ik had gedacht om de startmoter er uit te nemen en dan met een zware schroevendraaier de krukas tegen houden.
Alvast HARDSTIKKE BEDANKT

Vriendelijke Groetjes
Uncle Harry uit Brussel

Uncle Harry

Geplaatst door Uncle Harry (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

In autodata word gesproken over 170-190Nm en het is bij deze motoren zeer belangrijk dat ze ook echt vastgenoeg zitten anders heb je kans dat de krukaspoelie samen met de krukasspie gaat uitslaan in de krukas (het materiaal van de krukas is zachter dan van de poelie). het uitslaan gebeurt VOORAL bij voertuigen met airco en dat gaat je dan op den duur een krukas kosten. Controleer ook gelijk of het rubber in de poelie (het is ook een trillingsdemper) nog heel is, de vulcanisatie wil ook nog wel eens loslaten. Als je een brug hebt kun je ook de plaat (met spons) onder de motor tegen de versnellingsbak weghalen, slechts 4 boutjes dopsleutel 10 en dan kun je ook makkelijk bij het vliegwiel om te blokkeren

succes

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als er airco op zit, zet hem dan maar op 19 kg/m.
Eventueel in 3de versnelling zetten met de handrem op, dan lukt het meestal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.