Hyundai H200: motor H200 valt regelmatig stil

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500 td

Ik ben in bezit van een h200 bj 1999. Nu heb ik een heel vreemd probleem. Mijn motor slaat regelmatig af als ik stil sta. Het valt mij op dat het meestal gebeurd als ik mijn knipperlicht uit heb staan. Het relais van het knipperlicht gaat dan ratelen, en het motorchecklampje gaat branden. Meestal kan ik hem na een poging of 3 weer starten en verder rijden, maar ook is het al gebeurd dat de controlelampjes op het dashboard niet meteen gaan branden, zodat ik niet gelijk opnieuw kan starten.
Wie weet (voor ik naar een dure dealer gaat) wat het probleem eventueel kan zijn.

NicoH200

Geplaatst door NicoH200 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het motor-lampje brandt zou ik hem toch eerst laten uitlezen. Het relais van de knipperlichten zal er wel niets mee te maken hebben, ik denk eerder dat het een relais is die door de ecu wordt aangestuurd, of die de ecu zelf aanstuurt. Toch beginnen met uitlezen!

NicoH200 (0), 12 jaar geleden

Hoi Wim. of andere forum bezoekers
Ik heb uit voorzorg mijn h200 bij de Hyundai dealer laten uitlezen, en deze kwamen met verrassende uitslagen. Ze kwamen met de foutcodes P1135-injection timing servo, P0335 posi chrankschaft sensor, P 1324 glow relay, P1123 timer position sensor en P 1131 injection quantity. Sorry, voor waarschijnlijk het verkeerd opschrijven in het Engels maar ik moet het handschrift van de monteur ontcijferen. Ik heb op mijn centrale deurvergrendeling een unit geplaatst dat je hem op afstand kunt bedienen, en deze heb ik op verzoek van de garage uitgeschakeld. Zij zeiden als ik deze uitschakelt het probleem opgelost zou zijn, want ze vermoeden dat ik een verkeerde draad had gepakt om de stroom af te tappen (maar ik heb de ingebouwde unit afgetakt van een stroomdraad die in de deur zit bij de standaard centrale vergrendeling). Uit voorzorg toch alles afgekoppeld, maar het probleem is minder maar nog wel aanwezig. Weet jij of iemand wat de codes precies betekenen en wat eraan te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.