Hyundai Accent: Accent (2003) valt uit/stottert bij volle tank

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Al een aantal weken problemen met een Accent uit 2003.

Nadat we de auto hebben volgetankt, bokt en smoort de auto bij optrekken en valt de auto uit bij tot stilstand komen.

Het valt mij op dat het alleen voorkomt bij een volle tank. Nadat er een kwart tank verbruikt is, is het probleem verdwenen en komt niet meer terug totdat er opnieuw getanked is..

Bij het losdraaien van de tankdop wanneer de motor draait hoor je een zuigend geluid. Heb daarop een stukje geprobeerd te rijden zonder tankdop maar dat mocht niet helpen. Bij tot stilstand komen valt de auto weer uit.

Nadat we hier mee voor het eerst bij de Hyundai dealer kwamen gaf de dealer aan dat de lambasonde kapot was en heeft deze vervangen. Probleem is echter nog steeds en dealer geeft aan niets te kunnen vinden.

Hoop dat iemand hier een oplossing er voor weet.

Peter

Speaker

Geplaatst door Speaker (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Accent? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

Achter de inlaatcollector zit een dampafzuigsolenoide klep, deze dient om op bepaalde tijdstippen schadelijke benzinedampen van uit de tank te laten afzuigen via commando uit de motor-ecu. Het klepje in die solenoide sluit soms niet goed af en er wordt constant benzine opgezogen vanuit de tank, dit verklaart waarom de lambdasonde constant een te rijk mengsel aangeeft en de motor-ecu daar een fout in ziet. Vervang die klep, dit gebeurt bij accent regelmatig. Het volgende waar je een probleem mee zal hebben zal een defecte catalysator zijn, deze kan niet tegen een te rijk mengsel.
Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Accent of stel zelf een nieuwe vraag.