Hyundai Lantra: automaat-auto rijdt wel maar kan geen snelheid maken

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: onbekend

Mijn Hyundai Lantra wilde dit weekend geen vaart meer maken. Kon wel starten, ook rijden, maar boven de 40km per uur trekt hij niet meer. Als ik teveel gas geef, gaat hij 'stoten', maar slaat niet af.
Achteruit rijden gaat niet meer lukken (vooruit dus wel).
Auto staat nu bij de garage die gaat kijken wat er mee is.
Nog geen diagnose maar volgens een eerste bevinding van de garage (morgen hoor ik meer details) zit het hem 'in de elektronica in de bak', oftewel in de transmissie.

Hoewel ik besef dat oordelen vanaf het scherm lastig is, zou ik het prettig vinden als ik hierop feedback krijg. Ik kan er zelf niet aan sleutelen, maar ik stel meedenken erg op prijs.
Alvast dank!

hyundai girl

Geplaatst door hyundai girl (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ATR Transmissies (0) PRO, 10 jaar geleden

Auto zit waarschijnlijk in noodloop vandaar niet boven de 40km p/u
hoogstwaarschijnlijk moet je dit in de besturing van de automaat gaan zoeken. " Ligt eraan hoever de slijtage van de rest van de bak is "

hyundai girl (0), 10 jaar geleden

Dank je, David. De auto is verder in goede staat, ik heb hem altijd tweemaal per jaar een beurt laten geven (groot, en klein) en ben altijd, als ik iets hoorde rammelen oid naar de garage gegaan. Heb dus nooit bezuinigd op onderhoud, sterker nog, ik hoorde altijd dat hij in goede conditie was. De dagwaarde - voor zover ik kon uitzoeken - ligt rond de 1600 euro.
Heb je enig idee/voorzichtige inschatting waar ik financieel op moet rekenen?

ATR Transmissies (0) PRO, 10 jaar geleden

Een revisie van een automatische transmissie ligt denk ik in dit geval boven de dagwaarde
Wat wel een mogelijkheid is wanneer het hiernaar toe gaat om een second opinion door een revisie specialist te laten doen of er mogelijkheid bestaat voor gerichte reparatie.
In ieder geval succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.