Hyundai Lantra: Benzineverbruik

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Beste mensen,

Er valt mij op dat mijn lantra station 1500 uit 98 een behoorlijk hoog benzineverbruik heeft. De auto heeft lang stilgestaan, maar heb toen ik hem kocht alles vervangen. Nieuwe d-riem, snaren, bougies, accu, alle filters en alle vloeistoffen en nieuwe waterpomp.
momenteel rijd ik tussen de 1 op 9 en 1 op 10. Terwijl dit 1 op 13 moet zijn.
Nu weet ik wel dat met dit koude weer het verbruik wel wat hoger zal liggen maar 1 op 9 voor een 1,5?
Wel valt mij op dat de auto zodra je hem koud start 1500 toeren stationair maakt en zodra ie warm is (waar van ik eerst dacht dat dit soms erg lang duurt voordat de tempmeter in het midden staat) maakt de motor stationair nog een 950-1000 toeren. Is dit niet iets te hoog?
Auto loopt werkelijk ontzettend rustig!! Tijdens het rijden is niks te merken, alleen als je stil staat lijkt het wel eens alsof het onder de kap een klein beetje begint te stoten (dan hoor je het interieur wat trillen en schokken)

Op zich vind ik dit niet zo erg, maar het valt me op en misschien is het iets simpels. Verbruik is dus volgens mij wat te hoog en stationair 950-1000 toeren is ook ietsje te hoog dacht ik.

Wat jullie?
avast bedankt

ralphrammstein

Geplaatst door ralphrammstein (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

De meest voorkomende oorzaken hiervoor zijn een defecte water temperatuur sensor, een defecte lambdasonde of een lek in de uitlaat in het 1e deel.
Indien de auto een map-sensor hgeeft kan het ook valse lucht zijn. Kontroleer alle slangen bij de inlaat op lekkage, scheuren e.d.
Is de uitlaat volledig dicht? Vooral het 1e stuk tot aan de katalysator.

ralphrammstein (0), 14 jaar geleden

auto heeft trouwens pas 108000 gelopen en uitlaat ziet er nog heel goed uit. Waar zit pcies dat inlaatgedeelte op het blok? Rechtsboven toch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.