Hyundai Lantra: Fan slaat niet aan, waardoor de moter te heet word

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 GL

Hallo,

Probleempje met mijn Hyundai Lantra bj. 1996, 1.6 GL benzine. Sinds enkele maanden is de auto 2 keer aan de kook geraakt. Monteur heeft gisteren gekeken, moter warm laten lopen en nu blijkt de fan niet aan te slaan. de plus van de accu op de fan gezet en toen sloeg hij wel aan. Het moet dus liggen aan de aansturing daarvan. Hij dacht de thermostaatregelaar, maar nu blijkt dat dit type helemaal geen thermostaatregelaar heeft, maar daar hebben de Koreanen wat anders voor bedacht, blijkbaar. Wat kan het dan zijn? Zelf heb ik er totaal geen verstand van, maar inmiddels heeft de monteur uren naar mijn auto gekeken, (kosten lopen dus flink op) maar is er nog niets opgelost. Daarom probeer ik nu zelf aan goede tips te komen, zodat er gerichter gezocht kan worden. Is uitlezen de enige mogelijkheid om daarachter te komen?

Verder heb ik af en toe problemen met starten. Hij tikt één keer als ik de sleutel omdraai, verder niks. De startmotor is helemaal nagekeken en werkt prima, ook op de bedrading staat 12v dus krijgt stroom. Kan het probleem dan in het contactslot zitten? Een paar uur laten doet de auto het ineens weer en dan een paar dagen ook geen problemen. Relais was ook goed volgens de monteur.

Help, help, help, ik kan mijn auto niet missen!
Alvast bedankt voor je aandacht.

groetjes Mirte

Mivaro

Geplaatst door Mivaro (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bouko (0), 14 jaar geleden

ik denk dat je startmotor toch kapot,omdat hij wel tikt.
Dat is de startrelais,deze zit op je startmotor.
dus contaktslot e/d is goed maar startmotor blijft hangen.

wim12199 (0) PRO, 14 jaar geleden

Thermostaatregelaar? Wat mag dat zijn???
De fan wordt aangestuurd via een relais door de motor-ecu, deze haalt zijn informatie van de koelvloeistoftemperatuursensor die de fan in gang zet.
De hyundai-dealer kan met zijn tester de fan aansturen, dan weet je of vanaf de ecu naar de fan toe alles in orde is.
Er zijn wel eens problemen met de temperatuursensor van die wagens, laat hem dus eens uitlezen.
Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.