Hyundai Atos Multi: **Bout voorste draagarmrubber draait mee**

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 12v

Beste mensen,

Ik heb momenteel een Atos met ruimte op de voorste draagarmrubber. Helaas krijg ik hiervan de bout niet los omdat de binnenkant van het rubber meedraait. De moer is er gewoon afgegaan, maar om het rubber te vervangen zou hij toch echt los moeten van het subframe. Inmiddels heb ik het al geprobeerd met heet stoken, en met stikstof koudmaken, slijpen gaat helaas niet lukken omdat hiervoor de afstand te klein is en ik er niet tussen kan komen.

Ik mag toch hopen dat 1 van jullie hier een oplossing voor weet aangezien de auto inmiddels zijn apk datum helaas heeft overschreden.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Groet,
Rod

Rocker77

Geplaatst door Rocker77 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1900) PRO, 11 jaar geleden

Met een reciprozaag de bout doorzagen.
Warmstoken lukt wel , maar dan moet je eerst het rubber wegbranden uche uche.
Kleine haakse slijpmachine met de hele dunne schijf wil ook niet.?
Bout eruit persen ?

Rocker77 (0), 11 jaar geleden

Ja inderdaad, warm stoken gaf behoorlijk wat stank maar geen oplossing. De ijzeren bus van het rubber zit vastgeroest aan de bout. Er is aan de rechterkant nogal weinig ruimte om te slijpen. Ik zal het uitpersen of de recipro morgen eens proberen.

Dank je @kaleido

Rocker77 (0), 11 jaar geleden

Inmiddels probleem opgelost. Pneumatische bikhamer gebruikt en de bout is uit de bus getikt.

Bedankt voor het meedenken ;)

Rocker77 (0), 10 jaar geleden

#slotje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.