Hyundai H200: Derde versnelling doet niks meer (vrij), beweeg en schakel in lu

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 CRDI

De derde versnelling doet niks meer terwijl de andere versnellingen schakelen als een zonnetje. Tijdens de vakantie en zwaar beladen heb ik tijdens het terugschakelen de versnelling vrij hard in zijn derde geduwd. Sindsdien voelt de derde aan alsof je in lucht beweegt en gebeurd er niks meer.

Tegenwoordig schakel ik van 2 in een keer door naar 4 wat verre van ideaal is. De dealer gaf aan dat de versnellingsbak er uit gehaald moet worden (6 uurtjes werk) en er naar gekeken wordt en het weer 6 uurtjes werk is om het in te bouwen. Nu is mijn vraag of er alternatieven zijn? Is het bijvoorbeeld mogelijk het van bovenaf te repareren? Andere oplossingen? Heb ook nagedacht over een gereviseerde bak maar dit lijkt mij zonde aangezien alle versnellingen het nog super doen (110.000 op de teller)

Hoor graag of iemand dit eerder aan de hand gehad heeft.

Groet,
Robert

robertgroen

Geplaatst door robertgroen (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Er is helaas geen andere optie, de bak zal er zowiso vanaf moeten, het al dan niet plaatsen van een revisiebak is natuurlijk aan uzelf om te beslissen.
Het repareren van een versnellingsbak brengt namelijk ook vaak hoge kosten met zich mee.

Ik ben zelf niet 100% op de hoogte of de pook bij de h200 rechtstreeks in de bak staat of dat er een schakelmechaniek tussen zit, dit zou ik even laten controleren voordat de bak eraf gaat, het zou imeers een los stangetje buíten de bak kunnen zijn.

robertgroen (0), 10 jaar geleden

Peter,

Ik heb begrepen dat er mogelijk een spie gebroken is en dat de bak er inderdaad, helaas, onderuit moet. Heb wel iemand gevonden die de bak kan repareren en een garagebedrijf die de bak onder de auto vandaan haalt. Naar ik begrepen heb is het onder de auto vandaan halen in 3 uur gebeurd, vanuit de fabriek 2,2 uur (en niet in 6 uur zoals de dealer opgeeft).

Al met al een blij man dat het geen gereviseerde versnellingsbak hoeft te worden (de rest was namelijk nog goed).

Peter, bedankt!
groet,
Robert

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

graag gedaan, en success!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.