Hyundai H200 2005: Blower reglage in het dashboard is stuk

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hallo allemaal.

Ik heb een probleem gehad met de schuifknop op het dashboard die de snelheid van de blower regelt. In eerste instantie zat schoof deze redelijk losjes en zorgde deze ervoor dat er nooit echt goed contact werd gemaakt. Met wat heen en weer bewegen deed het zaakje het echter wel. Bij dit schuiven was er geluid hoorbaar onde rhet dashboard kastje. Een korte tijd terug echter zat het schuifje min of meer vast en bij het verschuiven brak er iets in het instrument zelf. Nu doet de blower het dus in het geheel niet meer. Ik dacht toen slim te zijn en een verbinding te maken onder het dashboard zodat de blower altijd op maximaal vermogen staat, maar nu i kdaar vandaag naar heb gekeken wil ik me daar toch maar niet aan wagen. Er zijn te veel draden waarvan ik de functie niet weet. Dit houdt in dat het wellicht beter is de hele unit uit het dashboard te halen en te vervangen, maar dit blijkt niet zomaar te gaan. Er zijn geen schroeven of boutjes te zien en het lijkt erop dat de unit een geheel vormt met een nog veel groter gedeelte. Is er iemand (Wim?) die mij stap voor stap, liefst met foto's kan laten zien/weten hoe dit te vewijderen is? Ik heb wel een eerdere uitleg gelezen maar die was erg kort en totaal onbegrijpelijk. Ik plaats hierbij foto's van het geheel alsmede van het gedeelte onder het dashboard. Hoe heet het onderdeel dat ik nodig heb? Of is er zelfs een onderdeel nummer te vinden? NB. Ik wil dit per sé zelf doen. De kosten rijzen hier (in dit land) de pan uit en bovendien woon ik zodanig dat de dichtsbijzijnde garage op 65 km afstand ligt. Bij voorbaat min hartelijke dank!

Conantheviking

Geplaatst door Conantheviking (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

frankst (5), 10 jaar geleden

Meestal gaat de aanjager-weerstand stuk bij een H200 (bekend probleem) maar volgens mij is het bij jou toch iets anders want een defecte aanjager-weerstand zorgt er voor dat ongeacht of de schakelaar op stand 1, 2, 3 of 4 staat, de aanjager altijd op maximale kracht draait.
Jij hebt zo te zien een afwijkend dashboard wat betreft de kachel/airco-bediening, een bepaalde serie heeft dat, dus het kan zijn dat de demontage van het dashboard net iets anders in zijn werk gaat:

-Het klokje en de asbak moeten er uit, autoradio volgens mij ook. Achter het klokje en de asbak zitten dacht ik schroeven waarmee het dashboard vast zit, achter de radio volgens mij geen schroeven.
-Boven de snelheidsmeter/toerenteller zitten ook twee schroeven die er uit moeten.
-Het paneeltje dat links onder het stuur zit met o.a. de knop van de koplamphoogte moet los, daarachter zitten ook twee schroeven waarmee het dashboard vast zit.

Als het goed is kun je dan met wat moeite de boel open krijgen, op veel punten zit het vastgeklikt.
Het zou kunnen dat er achter het dashboardkastje ook nog enkele schroeven zitten, weet ik niet helemaal zeker.

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Voor Uw voertuig zijn er 2 versies. Zonder chassisnummer kan ik niet welke je nodig hebt. Het onderdeel kost ongeveer 60 euro.
[url=http://postimg.org/image/7s599zcmt/][img]http://s2.postimg.org/7s599zcmt/Screen_S...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/e78vke8qd/][img]http://s2.postimg.org/e78vke8qd/Screen_S...[/img][/url]

Conantheviking (0), 10 jaar geleden

Thanks voor deze snelle reactie! Het chassisnummer is: NLJWWH7WP5Z050306.

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Voor Uw chassisnummer heb je nog een ander type schakelaar nodig. Ik had even niet goed op de foto gekeken gisteren.
Onderdeelnummer en (Belgische) prijs ex btw kan je op de printscreen vinden. Dit moet correct zijn omdat het ditkeer op chassisnummer is opgezocht.

[url=http://postimg.org/image/6vhkrxcc3/][img]http://s21.postimg.org/6vhkrxcc3/Screen_...[/img][/url]

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

Om het paneel er uit te krijgen moet je inderdaad het paneel onder het stuur wegnemen (duidelijk zichtbare schroeven), achter het klokje en de asbak zitten inderdaad een schroef, de rest zijn zichtbare schroeven, dan maak je eerst de chauffagekabels los, niet aan het panneel zelf want dan zal je ongetwijfeld breuk hebben maar wel aan chauffagebak zelf, rechts van de pedalen en onder het paneel die in het midden onderaan zit. Dan trek je het panneel er uit , eventueel met een plastiek latje, met de losgemaakte chauffagekabels er nog aan.
groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.