Hyundai Accent: hoe moeten de nokkenassen staan??

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 16v

Hoe kan ik controleren of de nokken assen goed erin liggen
Het kettingkje van de nokkenassen is vernieuwd en de auto loopt niet meer fasoendelijk statonair. Hij krijgt veel te veel benzine hoe kan ik nu controleren of de nokkenassen goed erin liggen?? en zijn hier afbeeldingen van?

Gr. Bart

bart456

Geplaatst door bart456 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Accent? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

nonkelpater (0), 14 jaar geleden

Heb een schema van 1,5 motor dubbele nokkenas Hyundai met merktekens gevonden


http://fixya.com/cars/r3555618-how_to_ch...

Ik heb dit ook op je e-mail gezet.

Mocht dit alles te ingewikkeld zijn kan je als volgt testen of de riem min of meer goed ligt:
Je demonteert een bougie. Vervolgens draai je de motor manueel in draairichting zo juist mogelijk tot op het punt dat de kleppen (van die cilinder waarvan je de bougie verwijderd hebt uiteraard) WISSELEN.
Op dit punt moet de zuiger op het bovenste (dode) punt staan, wat je kan voelen met een priem via het bougiegat. Als dat niet zo is ben je er zeker van dat de riem niet goed ligt.
Met een dubbele nokkenas moet je dit uiteraard aan 2 kanten doen.

Laat wel weten of je hiermee geholpen bent.

bart456 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor alle informatie maar heb gister nog de hele dag naar het probleem gezocht en weet nu zeker dat de nokkenassen goed erin liggen maar de auto loopt als ie koud is goed en hoe warmer die word hoe slechter hij gaat lopen eerst dacht ik dat dit iets met de nokkenassen te maken had want deze heb ik eruit gehad inverband met een weggesleten ketting geleider. een prebleem wat de auto van te voren nog niet had ik weet ook niet wat er aan de hand is hij heeft in iedergeval een veel te rijk mengsel stationair zo loopt hij wel goed met rijden.
Als jij of iemand anders nog tips heeft hoor ik het graag

Gr. Bart

wim12199 (0) PRO, 14 jaar geleden

Temperatuursensors gaan ook regelmatig kapot bij deze wagens, dan gaat hij koud ook goed en loopt hij slechter hoe warmer hij wordt.

bart456 (0), 14 jaar geleden

wim weet jij zo waar die sensor ongeveer moet zitten want ik kan hem niet vinden

gr. bart

wim12199 (0) PRO, 14 jaar geleden

Volg de bovenste waterdarm naar de motor toe, deze komt aan het thermostaathuis aan, volgens mij zit hij in dat thermostaathuis. Het is een 2-polige aansluiting, als je hem uittrekt zal de temperatuurmeter op het instrumentenpaneel naar beneden gaan, dan ben je zeker dat het de sensor is.

bart456 (0), 14 jaar geleden

Ik heb de auto naar de dealer gebracht en daar kwam eruit dat de lambda sonde kapot was het probleem is nu opgelost allemaal bedankt voor jullie hulp

Gr. Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Accent of stel zelf een nieuwe vraag.