Hyundai I 20 2009: Lekkage in kofferbak rechterziide door lasnaad Hyundai I20

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Hallo allemaal, sinds enkele weken heb ik water in mijn kofferbak staan rechter zijde. Na de bekleding enz. te hebben gedemonteerd en met een gieter water te hebben gegoten kom ik tot de conclusie dat er water door een lasnaad waar ook nog eens een soort kit op zit de oorzaak is. Na deze kit te hebben verwijderd en de lasnaad geheel zuiver te hebben gemaakt is het duidelijk dat het water door deze lasnaad in de kofferbak terecht komt en dat terwijl er met geen mogelijkheid tussen deze lasnaad is te komen zo perfect zit deze op mekaar. Mijn vraag aan U allen hoe krijg ik nu deze lasnaad geheel dicht en welke kit moet ik daarvoor gaan halen, ik ben zeer zuinig op mijn auto en wil dit dan ook zo goed als mogelijk oplossen. Uiteraard kan ik dit niet zonder jullie hulp en vraag dan ook of jullie mij daarbij kunnen verder helpen met tips en welke benodigdheden ik nodig heb om dit probleem op te lossen waarvoor mijn dank.

Met vriendelijke groet, Jo (@xa )

@xa

Geplaatst door @xa (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai i20? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

9 jaar geleden - limbra

Met Carrosserie Kit , verkrijgbaar in de betere autoshop .
zorg dat de lasnaad schoon en vetvrij is en uiteraard droog (eventueel ff met haar föhn droog maken) ,

Met een kitspuit aanbrengen en eventueel met een spatel netjes strak maken , goed laten uitdampen / drogen .
indien nodig kan de kit in de juiste kleur gespoten worden (primer en dan autolak) maar als de naad niet in het zicht zit is overspuiten niet persè nodig .

succes .

9 jaar geleden - @xa

Hallo allemaal, ben vorigeweek bij schadeherstelbedrijf langsgeweest en gevraagd voor een oplossing voor mijn probleem.
En inderdaad werd mij daar ook verteld de lasnaad kitvrij te maken en met een verfverwijder föhn de lasnaad met beleid goed op te warmen, dit eenmaal gedaan de carosseriekit (Gratis gekregen van Wellc..l Schadeherstelbedrijf) dun en hard drukkend tussen de lasnaad gesmeerd en weer met de föhn gedroogd.
De dag ernaar weer opgewarmd met de föhn en een dikkere laag carrosseriekit aangebracht en weer geföhnd en laten drogen tot de volgende dag, nu was de dag aangebroken voor de grote watertest. Eenmaal de waterslang erop en na controle met de water gieter bleek de lasnaad geheel dicht tezijn, allemaal bedankt voor de tip en hoop dat de lekkage in de lasnaad tot verleden behoort.

Bedankt en met vriendelijke groet, Jo (@xa )

9 jaar geleden - limbra

Fijn dat het is opgelost , en gratis ook nog ;-)

groetjes .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i20 of stel zelf een nieuwe vraag.