Hyundai Santa Fe: Motor houd in

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Sinds een week houd mijn santa fe enorm in. Ik heb mijn vaste automonteur gebeld, maar die is deze week nog met vakantie. Rijden ging ook nog prima, als ik maar niet op de rijksweg kwam. Dan smoorde en schokte de motor bij ongeveer 100 km/u. Maar sinds vandaag komt hij bijna niet meer voouit. Als ik uit stilstand weg wil rijden, is dat na veel gas geven uiteindelijk mogelijk, maar niet van harte. Ik heb drie weken geleden de distributieriem laten vervangen en de bobine. Ook het brandstofgebruik is ontzettend hoog. Ook hoor een een rare rammel bij de uitlaat. Verder branden er geen lampjes en komt er geen rare kleur rook uit de uitlaat. Hebben jullie enig idee wat er kapot kan zijn? Alvast bedankt. Groet, Toon

Toon100

Geplaatst door Toon100 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

ligt het binnen werk van de kat niet los en zo de afvoer soms verstopt raakt en je daar door vermogen kwijt ben en niet weg kan komen.

groetjes jan.

Toon100 (0), 12 jaar geleden

Hallo Jan,
Die rammel in de uitlaat is gewoon een los plaatje. Ga vandaag naar de Hyundai om de auto uit te laten lezen. Vermoedelijk toch de distributieriem die niet op tijd staat. Even afwachten dus.......
Groet, Toon

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou dan is er bij vervanging toch iets mis gegaan.

groetjes jan.

Toon100 (0), 12 jaar geleden

Hey Jan, je zat helemaal goed, hoor. Ben vandaag bij de dealer geweest en die hebben er even na gekeken. Het probleem bleek na wat onderzoek het tweede deel van de uitlaat. Schijnbaar ook een deel met een katalysator en die zat totaal dicht. Ze hebben het deel verwijderd en er een nieuw stukje pijp tussen gelast. Lopen als een trein. Heel erg bedankt voor het meedenken. Groet en een fijn weekend.

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou mooi dat ze het zo hebben kunnen op lossen voor je.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.