Hyundai Santa Fe: auto valt uit onder het rijden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2crdi

Hallo ik heb nu 2 jaar op de terugweg met de caravan vanuit de Dordonge vlak voor Lille het zelfde probleem gehad. Onder het rijden slaat de motor ineens af en gaan alle lampjes branden niets werkt meer en je kunt alleen nog naar de kant sturen. Het eerste jaar een paar keer proberen opnieuw te starten maar de accu was snel leeg en er gebeurde niets meer. Dacht dat de dynamo kapot was. Auto is afgesleept en enkele weken later afgeleverd bij mijn garage. Daar is de accu opgeladen en de auto deed het meteen weer. Dynamo nagekeken niets mis mee. Auto ook uitgelezen geen fout kunnen vinden. Accu gecontroleerd was ook goed. Hele jaar geen enkel probleem weer gehad. Ook niet tijdens de reis in februari naar de wintersprt in Oostenrijk. Dit jaar in juli weer naar de Dordogne en op de terugweg weer het zelfde probleem op bijna dezelfde plek. Toen snel alle stekkers van de DVD's, TOMTOM eruit getrokken. Koelkast in de caravan uitgezet en licht,airco, radio en cruisecontrol ook snel uitgezet. Na een paar keer starten deed hij het weer. Een paar km verderop nog een keer uitgevallen maar starte daarna wel snel weer en toen verder zonder problemen naar huis kunnen rijden. In nederland langzaam alles weer aangedaan maar het probleem kwam niet terug. Ik rij nu al weer 2 weken in nederland rond en heb het probleem nog niet weer gehad. Even ter extra informatie het eerste jaar reed ik vanuit de Dordonge naar de pechplek ongeveer 700 km. Dit jaar onderweg overnacht en had nog maar ongeveer 300 km gereden. Wie kan mij helpen?

joshermes

Geplaatst door joshermes (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hyundai (0), 12 jaar geleden

Controleer je rail druk eens, en de retourflow van je verstuivers. Franse diesel is echt bagger. Heb zelf al 2 setjes verstuivers en een brandstofpomp versleten, ook door de franse diesel. Hier in Nederland geen last van.

joshermes (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, mijn eigen garage is deze wk ivm vakantie nog gesloten maar volgende week neem ik contact met ze op, en zodra ik meer weet hoor je van mij. Weet je of er ook iets is,om bij het tanken toe te voegen zodat je minder last van de franse diesel hebt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.