Hyundai Santa Fe: niet starten van een warme motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: crdi

Als mijn motor afslaat terwijl hij warm is wil de motor niet meer aanspringen. Ik moet vervolgens wachten tot het lampje gaat branden dat hij gaat gloeien dit is meestal vrij snel 1 minuut a 2 minuten dan springt hij weer direct aan. Normaal heeft de motor geen probleem met het aanspringen ook niet als het zeer koud is. Wie weet wat het probleem is of weet van dit probleem. Bij het uitlezen van computer kwamen geen relevanten fouten tevoorschijn. En wat kan ik eraan doen en ik weet dat ik de ik de motor niet af moet laten slaan.

dira

Geplaatst door dira (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wim12199 (0) PRO, 14 jaar geleden

Meestal injectorprobleem, soms krukashoeksensor of drukregelaar op de common-rail.
Met een datalijst in de hand gaan rijden en dan kijken als hij het doet.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Tijdens het wachten tot het gloeilampje aan gaat, heb je dan het contact aan staan?

dira (0), 14 jaar geleden

tijdens het wachten heb ik mijn contact niet aan staan. Ik draai alleen mijn contact steeds aan om te kijken of het voorgloeilichtje weer brand

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Hier heb je dan toch een aanleiding van het probleem. Het lampje moet gewoon de 1e keer al aan gaan.
Mogelijke oorzaken: iets van een relais wat de stroom verzorgt voor de diesel-computer blijft hangen en moet eerst afkoelen.
Of de diesel-computer is defect.

Als de motor afslaat gaat er dan een motorlampje/gloeilampje branden? Gaan het accu-lampje en het oliedruklampje branden?

Zijn de foutcodes al eens uitgelezen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.