Hyundai Excel: NIeuwe autoradio werkt niet

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Omdat mijn Hyundai Excel een standaard radio/casette had en ik toch wel een cd speler wou heb ik een kenwood cd radio gekocht.

Radio er fysiek uitkrijgen was de hell. Blijkt dat de connector die vastzat aan de radio er helemaal niet uitwou, niets ging (de beveiliging was afgebroken). Heb het na veel gefoefel toch eruit gekregen.

Iso verloop kabels gekocht, alles aangesloten om eens te testen (toestel metaal maakt geen contact met chassis metaal).

Nu is mijn probleem: de radio werkt niet !!! Zonder motor en met motor weigert de radio voor aan te schakelen (ook reset knop induwen zoals beschreven in handleiding verhelpt er niets aan).

Waaraan zou dit kunnen liggen? De oude standaard radio terug inbouwen is helaas geen optie daar ik deze heb moeten vernielen om de autoconnector los te krijgen.

Dien ik het toestel eerst volledig in te bouwen eer hij aanschiet ? Of is er iets anders mis?

OPmerking: de vorige eigenaar heeft laten foefelen aan de auto zodat zowel de electrische ruiten als de radio zonder contactsleutel werken.

De radio staat dus onder (ik vermoed) constante 12v spanning.


IK hoop dat er hier mij iemand mee kan helpen want ik ben bang dat het anders een duur grapje gaat worden naar mijn garagist.

hiero

Geplaatst door hiero (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pjotr9136 (0), 16 jaar geleden

Het lijkt me verstandig dat je begint met op te meten of hij spanning krijgt, meet dit met contact uit en contact aan.
Als je geen spanning hebt, controleer dan eerst eens de zekering, als er constante stroom op heeft gestaan kan ik me voorstellen dat de zekering tijdens het verwijderen van de oude radio is geklapt.

Succes

hiero (0), 16 jaar geleden

Bedankt man, dit was inderdaad het probleem.

Hoewel het niet de radio zekering zelf was, was het een andere zekering die tevens het dashboardklokje & de binnenverlichting controleerde (en die blijkbaar aangesloten was op de radio). Zekering vervangen, radio ingebouwd en alles werkt nu perfect !!!

bedankt !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.