Hyundai Trajet: Ventilator verwarming en airco doen het niet

Brandstof: Diesel, Motorcode: crdi

Verwarmingsventilator en airco doen het niet meer. Ook niet in de hoogste stand,dus de weerstand is het niet? In de zekeringkast onder de motorkap zit een relais? aangaande airco fan. Zoek ik de fout daar en hoe weet ik of die stuk is? Zitten er achter het handschoenkastje nog relais? En welke zekering bediendt die ventilator? Onder motorkap of in het inyerieur?

Mvg.

Hart

Geplaatst door Hart (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Trajet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote]Ook niet in de hoogste stand,dus de weerstand is het niet?[/quote]
Wees daar maar niet zo zeker van ? Mogelijkheid bestaat toch dat de kachelweerstand defect is.
De kachelweerstand doet niets anders dan een bepaalde stroom door te laten, rekening houden met de spanning (volt) en de stroom (ampère).
Als de maximale spanning van de weerstand te hoog is kan de weerstand doorslaan, bijvoorbeeld: door een zwaar lopende/draaiende kachelventilator waarvan de koolborstels zijn versleten ! hierdoor kan de commutator verbranden.

Een zwaar lopende kachelventilator kan evengoed de kachelweerstand doen laten doorslaan, kachelventilator rechtstreeks 12 V geven om te controleren.

Buiten het feit het te koud is zal de airco niet werken, als de weerstand kapot is werkt de airco niet deze gaat normaal gesproken via de kachelweerstand.

Hart (0), 13 jaar geleden

Alvast bedankt Theo. Een idee waar weerstand en ventilatorstekker zich bevinden en op welke bedrading ik rechtstreeks spanning moet geven?(gaat om de wagen van de buurman waar ik niet vertrouwd mee ben). Waar bevinden zich relais en zekering aangaande verwarming? Zekeringschema is spoorloos!!!

Grtz.

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Vaak zit de weerstand in de buurt of op de kachelmotor, het beste kun je vanaf de schakelaar de bedrading volgen naar de kachelmotor.
Waar de zekeringen/relais zitten weet ik niet precies, in de auto of in de motor ruimte.
Mijn gegevens cd over desbetreffende auto laat niets zien hierover, helaas.

akkie (0), 11 jaar geleden

Hallo heb ook zo'n probleem met mijn Hyundai Trajet 2i uit 2000, airco doet het niet en de ventilator draait alleen in stand 2, de ventilator koolborstels zijn een eind versleten maar hij draait nog in stand 2. Kan dit de kachelweerstand zijn?

mvgr Leo

Hart (0), 11 jaar geleden

Hyundai ondertussen op de sloop beland. Bedankt voor de reacties.

Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Trajet of stel zelf een nieuwe vraag.