Hyundai i20 2017: Versnellingskabels afstellen

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G3LC, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 73

Hallo,

Hoe kan ik de versnellingsbakkabels correct afstellen? Deze zijn losgeweest en teruggeplaats maar nu schakelt de auto ietswat hakerig vergeleken met voorheen.

Bij een oude VW bijvoorbeeld zet je de schakelmof met een hendeltje vast en de versnellingspook met een pennetje en zo kun je de kabels correct afstellen.

Is er bij dit model Hyundai ook een soortgelijke manier om het exact af te stellen?

Bedankt alvast.

Abi_35

Geplaatst door Abi_35 (105) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai i20? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Abi_35 (105), 3 jaar geleden

Niemand een idee?

without problems the world would be perfect (0) PRO, 3 jaar geleden

als het goed is, is er geen afstel mogelijkheid. heeft u misschien iets anders gedaan aan het voertuig? (Hyundai's staan bekend om het slecht in zijn achteruit te komen.)

Abi_35 (105), 3 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor de reactie. Je kunt het afstellen door de kabels korter of langer maken. Zit met een veertje vast. Min of meer hetzelfde principe als bij een VW Golf 4 zeg maar. Maar dan net iets anders. Het probleem is dat je niet weet wat de exacte lengte van deze kabels moet zijn. Afstellen is dus mogelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i20 of stel zelf een nieuwe vraag.