Lancia Delta: olie druk

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v turbo

wie kan mij helpen motor geheel geriviseerd en toch geen olie druk rij nu al 3000 km en klingt nog goed zensors zijn allemaal goed wie weet waar ik nog meer naar kan kijken groeten dennis

integrale16v

Geplaatst door integrale16v (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Delta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Als ik het goed begrijp rijd je nu al 3000 kilometer zonder oliedruk?! Nou dan heb je zeker ook een aureooltje boven je hoofd? Dat kan niet beste dennis. Als je de auto laat lopen ratelt die dan of is ie stil? Geloof maar dat de oliedrik sensor niet oke is. Of hij heeft wel oliedruk, maar aan de lage kant. Deze motors halen nog geen 2 kilometer zonder oliedruk!
Controleer de waardes eerst maar eens. Als je tenminste over de apperatuur beschikt. Je kan ook een nieuwe druk sensor halen, die kost zowieso geen drol! Kijk dan nog eens.

Sytze

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

zet er maar eens een oliedrukmeter op.
Zitten trouwens wel alle stekkers op de juiste sensors???

integrale16v (0) PRO, 17 jaar geleden

in het begin als ik hem starte had hij 6 bar druk als de motor warm liep hij terug naar 2 bar maar nu staat hij als ik hem start op 2 bar en als die warm is ligt de meter in de hoek slaat totaal niet uit motor loopt verder als een zonnetje geen geratel helemaal niks geen rare geluiden

dennis

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

ik zou er toch niet teveel meer mee rijden totdat je de oplossing hebt!!! 't is moord op je motor.

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waar lees jij die oliedruk af?? op het dashboard of op een oliedrukmeter die in aansluit op de plaats van de oliedruksensor. Dit laatste geeft pas echt uitsluitsel over de oliedruk. Als deze koud maar 2 bar is en warm helemaal terugloopt heb je echt een oliedruk probleem. Toch maar oplossen voor het te laat is.

integrale16v (0) PRO, 17 jaar geleden

er een nieuwe olie druk meter er op gezet en nu bij warme motor stationeer 2bar en vol in toeren 8 bar dus dat is beter

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Zie je wel! Anders was ie al veel eerder gebarsten, hehehehe.

Alweer een topic met een vreedzaam eind zonder ellende.

Sytze

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb je dan de meter in het dashboard vervangen? Of het onderdeel op de motor? Wij hebben een fiat coupé, en die meter blijft altijd op 3 bar staan met contact op, zelf zonder dat de motor draait. (normaal is dat dezelde 2.0 16V maar dan zonder turbo.)

unostation (0), 17 jaar geleden

ik heb de sensor vervangen die bij het olie filter zit de onderste sensor dus die dikke

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

ok, dank u wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Delta of stel zelf een nieuwe vraag.