Land Rover Freelander: Olie in koelsysteem

Bouwjaar: 1999

Betret Freelander 1.8i van± 1998

Hij heeft het volgende probleem.

Op de een of ansdere manier wordt de olie uit het carter in het koelsysteem gepompt. De volledige inhoud van het carter wordt in een paar tellen in het koelsysteem gepomt. Cylinder kop gedemontreerd omdat we dachten aan een lekke koppakking. Hier is op het eerste gezicht geen oorzaak aan toetekennen.
Heeft iemand dit misschien eerder mee gemaakt,

Graag bericht, bij voorbaat dank

TM

mevisoft

Geplaatst door mevisoft (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er een oliekoeler op misschien is die lek.

Hans

gmmoolhuizen (0), 18 jaar geleden

Een veel voor komend probleem is dat de natte bussen van de freelander onderin draaien daardoor komt er olie in het koelsysteem komt.

GOVA (0) PRO, 18 jaar geleden

Er kan alleen olie in het koelcircuit van een oliedrukkanaal naar de het koelcircuit, omdat de oliedruk hoger is dan de druk op het koelcircuit. De natte bussen hebben hier NIETS mee te maken, anders had je water bij de olie, omdat de druk op het watercuit hoger is dan de druk in het karter.

mvank (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ben het helemaal met GOVA eens het probleem moet haast wel in de koppakking zitten. Vaak laat het rubber van het metaal los waardoor de oliedruk deze wegdrukt en zo naar de koelvloestof kan gaan.

marcie (0), 18 jaar geleden

denk ook aan oliekoeler,of misschien gescheurde cilinderkop?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.